height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

9 Mart 2011 Çarşamba

Miami'nin Kötü Performansı Devam Ediyor


Dün gece kendi sahasında Portland karşısında da kazanamayan Miami, böylece arka arkaya 5.yenilgisini almış oldu. Öncesinde sırasıyla NY Knicks, Orlando,San Antonio ve Chicago'ya karşı kaybetmişlerdi ve oynanan bu maçların sadece bir tanesi(Spurs) deplasmandı. Zor bir fikstür olduğu aşikar fakat zirveye oynamak isteyen bir takım kendi sahasında bu maçların çoğunu kazanmak zorunda. İşler gerçekten kötü gidiyor. Doğuda 3.sıradalar ve 2. Chicago ile fark biraz açıldı.

Takımın içinde bulunduğu vaziyetin türlü sebepleri var tabii ki. Öncelikle son Blazers maçından bahsedelim. Formda ve potansiyelli bir takım vardı Miami'nin karşısında fakat karşıda kim olursa olsun bench katkısında 41-8 geride bitirdiğiniz bir maçı kazanmanız imkansız hale gelecektir. Bulls karşısında da kenardan yalnızca 6 sayılık bir katkı aldıklarını eklemek gerek. Birincil sorun; sezon başında da tahmin edildiği gibi "Büyük Üçlü" dışında kalanların oyuna katkısı. Kenardan gelenler 22.3 sayı ortalama ile oynuyorlar ki bu alanda ligin en kötüsü konumunda Heat. Fakat son 10 maçta 14.4'e kadar düştü bu istatistik. Yani zaten kötü olan bench katkısı adeta dibe vurdu.Udonis Haslem,Mike Miller,Ilgauskas,Eddie House gibi bench katkısı yapması beklenen isimler isteneni veremedi bir türlü.Açıkçası bu durumun sorumlusu onlar değiller.Miller ve Haslem'in sakatlıkları,Ilgauskas ve E.House gibi diğer rotasyon oyuncularına dakikaların dengeli dağılmaması bu sonuçları doğurdu.Coach Spoelstra sene başından beri tartışılıyor. Son günlerde ise bu durum haklı olarak adeta tavan yaptı."Büyük Üçlü" dışındakilerin kesin bir rol dağılımlarının olmaması, ilk 5 elemanlarından süre çalınarak Miller harici rotasyonun bir kenara itilmesi ile birlikte özellikle iyi performans vermelerine rağmen Wade ve Lebron'un her maç 40 dakikadan fazla oynamaları, Miami'nin bu kötü serisinin başlıca nedenleri.D-Wade de maç sonu açıklamasında bunu dile getirdi ve kenardan gelip kendilerine yardım edecek oyuncuların var olduğunu, bunların her maç 3-5 dakika oynayarak ritm bulmalarının imkansız olduğunu, biraz cesaretlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Wade oldukça haklı.Örnek vermek gerekirse geçen ay yaklaşık 20 dakika ortalama şans bulan E.House 2 maçtır süre almıyor.

Kötü serinin diğer bir sebebi ise ligin kalburüstü takımlarına karşı oynanan maçlardaki kötü performanstan da anlaşılacağı üzere stres ve baskı.Bu stres, özellikle maç sonunu oynayamama olarak gösterdi kendini.Başabaş gitmelerine rağmen birçok maçı kaybettiler ve motivasyonları ciddi oranda etkilendi.Sezon içinde bu kötü serideki gibi çok fazla maç oynadı Miami fakat son zamanlarda şans faktörü de yanlarında değil.Onlar için bir galibiyet bile çok önemli ancak bunun için bir maç daha beklemeleri gerekebilir. Çünkü takvimin ilk maçında Lakers yazıyor.


Bu tabloda artık dedikodular iyiden iyiye gün yüzüne çıkmış durumda. Sene başından beri Pat Riley'nin Spoelstra'dan görevi alacağı dedikodukları dolaşıyordu fakat Heat'in iyi performansı ve Pat Riley'nin açıklamalarıyla biraz olsun unutulmuştu.Bu saatten sonra koç değiştirmek ne kadar faydalı olur bilinmez fakat Riley gibi bir efsane geliyorsa çok fazla itiraz edecek bir durum da yoktur. Fotoğrafta görüldüğü gibi bu karizmanın daha parkeye indiği andaki etkisi tahmin edilenden fazla olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder