height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

22 Mart 2011 Salı

Ufuk Sarıca'dan Yepyeni Bir Efes


Perasovic'in istifası sonrası koçluğa getirilen Ufuk Sarıca, basketdergisi ve salsabasket'e açıklamalarda bulundu. Takımla ilgili uzun vadeli hedeflerinin olduğundan zamanı geldiğinde bunları gerçekleştireceğinden bahsetti. Açıkçası Perasovic'in yerine daha kariyerli yabancı bir isimle anlaşılacağını düşünüyordum ki, Giannakis,Messina,Vujosevic gibi bu konuda kafalarda soru işareti bırakmayacak derecede önemli koç alternatifleri vardı. Messina ile ilgili dedikoduları yalanlamışlardı. Yunan basınında ise hala birçok takım gibi Efes'in de Giannakis ile ilgilendiğine dair haberler çıkıyor. Fakat Engin Özerhun, sene sonuna kadar Sarıca'yla devam edileceğini, daha sonra gerekli değerlendirmelerin yapılacağını söyledi. Umarım sezon sonuna kadar Ufuk Sarıca ile idare edip takımın durumuna göre yabancı koç arayışlarına başlamayı düşünmüyorlardır. Sarıca, Efes'in senelerdir yaşadığı sıkıntıya ilaç olabilecek bir isim. Fakat ısrarla çok kariyerli bir koç tercihi düşünülecekse bunun sezon sonuna bırakılması çok yanlış olur. Gelelim koçun açıklamalarına.

Öncelikle Efes karakterine vurgu yapmış. Kendisinin de yer aldığı, Efes Pilsen'i Avrupa'nın önemli takımlarından yapan, 90'lı yıllardaki o yerlilerin fazlasıyla sorumluluk aldığı, dinamik, adeta bir kolej havasındaki Efes kadrosu ve takım duruşuyla ilgili sorun olduğunu söylemiş. Öncelikle psikolojik sorunlarının olduğunu, takım kadrosunun yeterli kalitede olduğunu ve teknik konularda değişimlerin yaşanacağını, bunun zamanla etkisini göstereceğini dile getirmiş. Ayrıca Perasovic'in sezon boyunca en çok eleştirildiği "Ender, Sinan gibi Türk oyuncuların arka plana atılması, onlardan yeteri derecede yararlanılamaması" sorunuyla ilgili de, kadrodaki her oyuncunun önemli olduğu mesajını vermiş. Kalıcı olmak istediğini ve her şeyin zamanla olabileceğini eklemiş efsane.

Sözleri, yapmak istedikleri, verdiği mesajlar o kadar doğru ki... Efes Pilsen'in eski günlerine dönüş yoluna girdiğini müjdeler nitelikte. Herhalde o günleri yaşayanlardan birkaç tanesi içinde en parlak olan isim Ufuk Sarıca. Umarım sezon sonundaki başarıya bakılmaksızın önümüzdeki sene de takımın başında kalır ve Efes Pilsen'i Avrupa'da özlenen,beklenen başarılara ulaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder