height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

10 Nisan 2011 Pazar

4 Nisan 2011

Anaheim Kings




Geçen günlerde de haberi bayağı duyulmuştu, Sacramento da olay Vali seviyesine kadar çıkmıştı. Bildiğiniz gibi, organizasyonun hikayesi Cincinnati den Kansas City'e, oradan da Sacramento'ya doğru gelmişti, Royals ve Kings adlarıyla. Muhtemelen de seneye Anaheim'e taşınacaklar, yani çok da uzağa gitmeyecekler. Los Angeles'e 30 km yakında olacaklar. Bundan da en çok Melekler Şehri'nin iki takımı şikayet ediyor, pazar payı meselesinden dolayı. Bana kalırsa California pastası 5 takımı da kaldırır fakat NBA'in dengesini bozar. Yeni ismi ile (aslında buna eskiye dönüş de diyebiliriz) Royals, Anaheim Royals ile Clippers artı Lakers coğrafi olarak çok yakında olacaklar ve aralarındaki maçlarda deplasmana gitmenin yorgunluğunu taşımayacaklar, belki de otobüs ile gidecekler. Tabii ki otobüs ile gitmezler ama yakın olacağı kesin. Sacramento County, California'nın ortalarında, nufusu 400,000 kadar. Anaheim, aslında Orange County diyelim, çünkü oraya bağlı, O.C.'nin nüfusu ise 3 milyon kadar. Önemli bir artış olacak, izleyenler ve franchising adına.
Bunun dışında, anlamadığım bir diğer nokta, da Sacramento'nun ayağa şimdi kalmış olması şehir olarak. Arco Arena'nın eskidiği 2000'lerin ortasından beri belli olmuştu. Yeni bir salon isteyen Kings yönetimi bunun kısa vadede sağlanılamayacağını anlamış olsa gerek ki bu kararı almış olmalılar. Tabii ki durum kesin değil, fakat şu anlık durum böyle. Hazır toplu sözleşme de imzalanmamışken bu konuda spekülasyon yapmak herkesin işine geliyor.
Anaheim de basketbola uzak bir şehir değil, Sacramento kadar olmasa da, birkaç yıllık da olsa bir D-League takımı ağırladılar (06-09 Anaheim Arsenal). NBA'de ise 1967-68'den beri bir takıma ev sahipliği yapmıyorlar. Bununla birlikte bu olayın da NBA çerçevesinde, "ufak şehirden kurtulma operasyonu" olduğunu unutmamak gerekir. Umarım yeni şehirde de güzel bir 2002 Kings-Lakers eşleşmeleri gibi nicelerini görme şansımız olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder