height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

10 Nisan 2011 Pazar

Sezonun Artan ve Azalan Değerleri

 

 Aslında bu yazımı iki gün önce yazacaktım ama, araya vizeler girdi, kusuruma bakmayın... Uzun zamandır aklımda sezonun genel bir değerlendirmesini yapmak, konuları parçalayıp değerlendirmek gibi düşüncelerim var zaten. Kendimce, siz de kabul ederseniz, yıl sonu ödüllerini dağıtacağım. Bunlardan önce tabii ki de sezon boyu geçen seneye göre oyuncular arasında hem iyi hem kötü anlamda sivrilenleri değerlendirmek istedim.  

Sezonun '+' değerleri:

  • İlk olarak Aldridge'den başlamak lazım diye düşünüyorum. Oden yok, Roy yok, fakat hiç merak etmeyin ki, Aldridge var. Blazers taraftarlarının büyük üçlüsü ortaya çıkmamış olabilir, fakat Aldridge tek başına bir süper yıldız seviyesine çıkmayı başardı takımı da yukarı çekerek. Allstar olamasa da bu sene, takımının o seviyedeki tek oyuncusuydu. Bu sezon tüm maçlarda ilk beşte çıktı ve 40 dakikada 21.8 sayı 8.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Hücumda şut atarak bunları yapması ve binde 495 şut isabetiyle oynaması çok önemli artı değerler, şu anda da Wallace ile iyi bir ortaklığa giriştiler gibi. Patty Mills'i de unutmamak lazım.
  • Bir diğeri de, daha çok tahmin edilebilecek bir isim, Kevin Love. Sadece ribaund kralı olmasından dolayı değil, çünkü istatistikleri tam olarak şöyle. Ortalama 35 dakikada 20.2 sayı 15.2 ribaund. Efektif ribaund olarak da, %18 gibi bir rakama sahipti hatırladığıma göre en son. Dennis Rodman ile boşuna karşılaştırılmıyor kendisi.
  • Bu ikisi dışında benim adaylarım, Raymond Felton, Kris Humphries, G. Neal şeklinde gidiyor.
Sezonn '-' değerleri:

  • Bu alanda birçok yazar çizer, yurtdışında ne yazıkki Hido'dan bahsediyordu fakat, ne mutlu ki, kendisi Orlando'da kısa zamanda yine eski günlerine dönme havasına girdi ve bu alandaki rolünü Gilbert Arenas'a bıraktı. Artık sadece aşırı şişkin kontratı, 18 ayda aynı dizden geçirdiği üç operasyonu veya silah olayı konuşulmuyor, hatta 2007'deki performansına ulaşıp ulaşamayacağı değil, fakat onun yarısına ulaşsa bile kafi gelecek bir oyuncu olarak konuşuluyor. Bu sebeple, Washington ile yapılan takas, Lewis ne kadar da kötü olsa, Arenas Lewis'ten daha kötü olduğu için şu anda, Otis'in bu sene yaptığı bir hata olarak kayıtlara geçti Arenas (21 dk 7 sayı ortalamaları var).
  • Arenas bu konuda açık ara yaptığı için diğer adaylardan kısaca bahsedeceğim. İlki Aaron Brooks, geçen senenin en çok gelişme kaydeden oyuncusundan Houston'un bu kadar çabuk vazgeçip Phoenix'e postalaması ilginç doğrusu. John Salmons ve Roy Hibbert da diğer adaylarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder