height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

3 Şubat 2011 Perşembe

Makale: Lakers'ın son durumu


"Lakers'ta ne yanlış gidiyor ?" sorusu yine ünlenmiş durumda. Eğer ki şampiyonsanız, bunu üst üste iki kere yapmışsanız, bir sonraki sene kötü sonuçlar üst üste gelince, hele de Los Angeles gibi büyük bir medya devi şehirde iken, evinizde Boston'a da kaybedince, üzerinize mikrofon ve basın ordusu gelmesi normal karşılanabilir. Odaklar yine Lakers'ta takasa, Lakers'ın yaşlanmasına ve Kobe'nin oyununa yöneldi.

Öncelikle bu söylentileri tetikleyen iki şey var. Bunlardan ilki, Boston dahil olmak üzere Lakers'ın büyük maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayamamaları. Denver, Utah, Chicago, San Antonio, Miami derken, savunması daha ön planda olan Boston'dan Staples Center'da 109 sayı yemeleri Kupchak'tan, Magic Johnson'a, taraftarlardan oyunculara herkesi üzmüş belli ki. Miami maçı ile bu maç herkesin takımı izleyip not verebilecekleri karar maçlarındandı. Oyuncuların maç sonu demeçlerinden bir şey anlamak zor. Antrenmanların bir Boston antrenmanı gibi eğlenceli olmadığı zaten çok belli. Magic Johnson takımı takasla takviye etmek gerektiğini söyledi. Kupchak da bir hamlenin ufukta olduğu sinyallerini verdi. Bu durumda işe yaramayacak tek şey sanırım Phil Jackson'un Zen metotlarıdır. Öğrendiğime göre Jerry Buss da takas için onay vermiş.

İkinci şey de takımın savunma problemi. Takımın Fisher'dan kaynaklanan bir oyun kurucu sorunu olduğunu zaten söylemeye bile gerek yok, bu yıllardır iyice belirginleşti ( Bu gidiş bu yaz Lakers'ın Chris Paul'ü kovalayacağı izlenimini uyandırıyor bende). Bunun üzerine bir de bu sene, Ron Artest'in önemli derecede düşen performansı eklendi. Sezona kötü başladı, şutları kötü, fakat en önemlisi, savunmada abartarak söylüyorum, Stojakovic seviyesine düştü. Kobe ise takım böyle oynarken maçlarda asist ve sayı yükünü çekmek durumunda kaldığı için, savunmaya bu yaşta ne kadar enerjisi kalıyor, şüphelidir. Bu sezon rakiplerinden 96 sayı yemişler ortalama olarak. Son 10 maçta ise bu sayı tam 100. Savunma katkısı hücum katkısından daha önemli olması ve oyunun bu yönünü biraz askıya alması Artest ile ilgili çıkan takas söylentilerinin çok da boş yere olmadığına işaret. Bakalım, göreceğiz. 

Bence sorun takımın içinde. Bu takım nasıl galibiyet serileri yakaladıysa, yine yakalayacaktır, fakat öncelikle Lakers organizasyonu geçen sene final serisi için Artest'e bir psikolog tuttuysa özgüven için, şimdi de aynısını yapmakla soruna başlayabilir. O zaman işe yaramıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder