height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

13 Şubat 2011 Pazar

Celtics Pierce'sız Kazandı

 Günün erken maçında Boston, Heat'i 3.periyottaki oyunuyla devirdi. Son periyotta güzel bir geri dönüş yapan Miami' ye süre yetmedi diyebiliriz. Bu arada Paul Pierce maçta oynamadı zannetmeyin. Fakat olmaması daha hayırlı olabilirdi Celtics için çünkü 10-0 gibi kabus bir gece yaşadı ve yaşattı.

Maç iki takımın karşılıklı dengeli hücumlarla başladı. İbreyi Miami'ye döndüren şey ise Pierce'ın isabetsiz atışları ve Boston'un top kayıplarıydı. Ray Allen takımı adına bu zamanlarda sorumluluk aldı ve kenardan gelen Glen Davisle beraber takımını oyunda tuttu. 20-15 Miami üstünlüğüyle geçildi ilk periyot. Miami'de Wade yüzdeli başlasa da maça 2 periyotta 5 top kaybı yapması farkı açmasını engelledi Miami'nin. 2.çeyrekte Boston skoru dengeledi. Perkins bu çeyreği iyi oynarken Miami'de Lebron'un 8 sayı 3 ribaunt 3 asistlik katkısı vardı. Bosh'un da 10 sayıya ulaşmasıyla Miami devreye 43-39 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Boston Celtics fırtınası vardı. Rondo ve Garnett'in önderliğinde geriden gelip farkı 13 sayıya kadar çıkardılar. Garnett potaya giderek aldığı faullerle 8 sayı kaydetti bu çeyrekte. Miami pota altında çok zayıf ve eksik kaldı. Bunu avantaja döndüren Celtics Glen Davis'in üst üste 4 sayısıyla 13 sayı önde girmeyi başardı son periyota. Rondo'nun 8 asist 9 ribauntluk performansıda bir triple-double müjdesi gibiydi.

Son periyota Lebron önderliğinde Miami Heat fırtına gibi girdi. İlk 4 dakika geçildiğinde Boston sadece Wafer'ın üçlüğüyle sayı bulabildi. Pierce'ın ısrarla saha içi isabet kaydedememesi üzerine yaptığı hücum faul ve Boston'un takımca yaptığı top kayıplarıyla 5 dakika kala fark 4'e indi. Garnett'ın 4.faulü yapmasıyla Boston'da iyice kırmızı alarmlar çalmaya başladı. Son 3 dakikaya girilirken periyot skoru 16-7 Miami üstünlüğüyle girildi. Bosh'un yüzdeli bir şekilde 22. sayıya ulaşması,Garnett'ın 5.faulü almasıyla son dakika kala fark 2'ye kadar düştü.Rondo ve Garnett tekrar takımlarını ayakta tutmak için bir girişimde bulundular ve karşılıklı basketlerle  son bir dakikaya 83-81 Boston üstünlüğüyle girildi. Pierce'ın faulü sonrası 2-1 faul atan Lebron beraberliğe getiremedi takımını. Taktik fauller sonucu 85-82 Boston üstünlüğü vardı son 10 saniyede. Miller'ın girmeyen üçlüğü sonrası Boston kendisi için kolay geçebilecek maçı zor da olsa kazandı. Garnett'ın 19 sayısı Rondo'nun 11 sayı 10 ribaunt 10 asistlik triple-double'ı ve Perkins'in yüzdeli oyunu galibiyeti getirirken, Miami cephesinde  Bosh'un 24 sayı 10 ribaunt, Lebron James'in 22 sayı 7 ribaunt 7 asistlik performansı yeterli olmadı.
                                                                           Yazan: Aybars Aksu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder