height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

13 Şubat 2011 Pazar

Orlando'da Bir İlk

Deplasman turunda zorlu bir maça çıkan Lakers ilk devresi ortak olduğu maçın sonunu getiremedi. Düşük bir üçlük yüzdesiyle oynayan Lakers mağlubiyetin önüne geçemedi.Orlando cephesinde ise takaslar sonrası hiç zor maç kazanamama geleneği bu maçla kırıldı. Howard'ın çılgın performansına takımca eşlik etmeye çalışan Orlandolular yüzdeli şut attıkları maçtan galip ayrıldılar.

İki takımda hücum setlerini pota altından oynamaya çalışırken Bynum ilk periyotta aldığı 5 ribauntla  kolay basketler sağladı takımına.Tempolu fakat düşük kalitede geçen ilk çeyrekte J-Rich'in üçlüğüyle fark 9'a çıktı. Arenas'ın oyuna girmesiyle Magic'in hücumları tıkandı. Lakers, Odom'la farkı azalttı ve ilk çeyrek 24-21 sonra erdi.

Howard'ın iki faulle başladığı ikinci çeyrekte Earl Clark ekstra katkı verdi Magic adına. 6-0'lık seriyle farkı 1'e indirdi Lakers fakat maça çok kalitesiz bol top kayıplı bir tempo geldi. Bu sürede öne geçme hatta maçın kontrolünü ele alma fırsatını değerlendiremedi Lakers. Kobe'nin sırtında geçen hücumlarla farkı 4 sayıda tutan Lakers devreyede 45-41 geride girdi.Orlando'nun 11 top kaybının yanı sıra Lakers'ın 8 hücum ribaundu  dikkat çekiciydi.

2.yarıya karşılıklı basketlerle başlandı.  Orlando'da dışarıdan bulduğu sayılarla farkı açmak isterken Lakers adına günün suskun isimleri Ron Artest ve Fisher sayılarıyla maç dengede gitti. 17.sayısına ulaşan Howard 11-8 gibi bir yüzdede yakaladı. 67-60 Orlando üstünlüğüyle girildi son periyoda. Arenas'ın el freni görevi yaptığı Orlando'da Dwight Howard maça müthiş odaklanmış bir görüntü verdi ve Lakers pota altını domine etti. Aldığı hücum ribauntları ve repertuarına eklediği birebirleriyle maçı kopardı. Son 4 dakikaya 15 farkla önde girdi Orlando. Bu üstünlüğünüde maçın sonuna kadar korudu ve 89-75 kazandı.

Lakers'ın attığı 75 sayısı organizasyon tarihi boyunca Orlando Magic'e attıkları en az sayı olarak tarihe geçti. Takım halinde 16-2 üçlük atmaları bu 75 sayının sebebini açıklıyor aslında. Orlando cephesinde ise, Howard 31 sayi 13 ribauntluk müthiş bir performans kaydetti. Ryan Anderson ve J-Rich'in de katkısıyla takaslardan sonra ilk defa zorlu bir maçtan galip ayrıldılar.   
                                                                                    Yazan: Aybars Aksu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder