height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

20 Şubat 2011 Pazar

NBA Allstar günlüğüm


Allstar haftasında ilk iki günü geride bıraktık. Gösteri, eğlence ve şovun tadından yenmiyor. Allstar organizasyonu yine Los Angeles'ta. Espri şeklinde başlayan "Artık Allstar organizasyonları hep Los Angeles'ta yapılsın" fikrinin ilginç bir şekilde altı dolmaya başladı. TNT yorumcusu David Aldridge de David Stern'e bunu sordu: Staples Center'in bu organizasyonda yarı-kalıcı bir ev sahibi olduğunu söyleyebilir miyiz ? Stern her zamank gibi politik bir cevap verdi fakat kesip atmadı olayı. İlginç, neyse. Oyunlara dönersek, Cuma akşamı benim için sürprizlerle doluydu. BBVA Celebrity Allstar, yani ünlülerin çıkıp basketbol oynadığı maçta, Justin Bieber salondaydı. Kendisini çok sevdiğimi söyleyemem, fakat yediği bloğa ve kısa boyuna rağmen, bu işi kıvırdı ilginç bir şekilde. Hatta maçın en değerli oyuncusu seçildi. Hayatı boyu kazandığı diğer ödülleri bilemem ama, bunu hak etti. Buyurun maçın özeti:
Çaylaklar maçında da, çaylakların maçı kazanması beklentilerimin tersi şeklindeydi. Blake Griffin'in oynamayacak veya az oynayacak olması (gerçi iki yıllıklarda da Ibaka smaç yarışmasına katılacağı için çok fazla yormadı kendini) ve de geleneksel olan tecrübe farkından dolayı böyle düşünüyorduk. Bu maçların tarihinde ikinci yıl oyuncuları 8-3 üstün durumda bu galibiyete rağmen. Daha da ilginci, son draftın bir numarası Wall'dan pas alan herkesin sayı yapması. Bu asist sayısı Wall'ın çok iyi asistçi olduğunu göstermez tabi, maç gösteri maçı olduğu için, fakat ilerleme olduğu da yadsınamaz. En değerli oyuncu ödülünü Cousins ile de paylaşabilirdi bence. Eric ile bu ikisi Kentucky'den çıktıkları için uyum sorunu yaşadıklarını söyleyemeyiz. Buyurun bir göz atın:
Smaç yarışmasında da söylemeye gerek fazla bir şey yok sanırım, belki de 2001'den beri yapılan en iyi yarışma olmaya aday. Yarışmanın sıcaklığı ile mi bunu söylüyorum diye düşündüm, fakat gerçekten de öyle. Ibaka'nın serbest çizgisinden yaptığı air jordan, Blake'in 360 derece smacı iki el ile yapması, McGee'nin ilk turda yaptığı çift potalı inanılmaz ötesi smacı, ve bahsetmediğim diğerleri.. Üstelik bunlar daha ilk tur. İkinci turda da, Blake'in tahmin ettiğimiz gibi ev sahibi avantajı öne çıktı biraz. Salona gelen koro ve otomotiv ev sahibi avantajını açıklamaya yeter. Sonucu belirleyen ise, McGee'nin son smacını üst üste denemesine rağmen başaramadıktan sonra, Blake Griffin'in dirseğini potaya sokarak panyeden topu alıp yaptığı smacı dirseksiz yapması. Bu bence talihsizlik, oldu. Fakat Griffin'in başarısını tabii ki azaltmaz. Buyurun, işte tüm smaçlar:
Kalan yarışmalarda da, şutör yıldızlarda Texas takımı ( diğerleri şehir takımıydı, bu ise eyalet takımı, biraz adaletsizlik sezmeniz normal), yetenek yarışmasında ödülü kazanmayı çok istediğini söyleyen Paul'ü mağlup eden Curry, üçlük yarışmasını da, üzerinde pek de baskı olmadan yarışan Miami'li Jones kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder