height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

27 Şubat 2011 Pazar

Mvp yarışı


Bu sene MVP olma yarışı iyice kızışmış durumda, bırakın ödülleri dağıtmak için yapılacak oylamalarda en fazla 5 kişinin olabilmesini, şu an adı geçmesi beklenen bir 10 tane oyuncu var, geçenlerde bir anket de yapmıştık bu konuda, bildiğiniz gibi Rose kazanmıştı takipçilerimizin oylarıyla. United Center'daki son Heat maçı üç MVP adayını karşı karşıya getirdi. Bu maç bir ölçü sayılabilir miydi ? Kuşkusuz evet.

Burada da bu en olası iki oyuncuya odaklanmak istiyorum. Yaşadığı sakatlık olmasaydı (bu sakatlık belki de O'nu değerini katladı Dallas'ın fikstüre bakmadan takım performansına bakarsak), Nowitzki'yi de yazardım fakat O'nun adaylığı biraz önümüzdeki aylardaki performansına bağlı. Wade, Kobe, Griffin, Ginobili, Howard'ı es geçiyorum evet.

Bir yanda Rose var. Sadece çok seri bir penetreci olmaktan çıkıp, patlayıcılığını üst seviyeye çıkarmış, portföyüne şutör guard etiketi eklemiş, savunmasını da geliştirmiş bir oyuncu var karşımızda. 2008 draftının bir numarası O! Bulls'u şu ana Doğu'nun elit takımları arasında sayıp, Celtics, Magic ve Heat'e yapabileceği olası sürprizlerden bahsetmemizin en önemli sebebi belki de Rose'dur. Bunu yaparken oynanan maçların yarısında Boozer, yarısında da Noah'ın olmaması da bu değeri çok çok üst seviyede tutuyor.

Diğer yanda da mağlum, "Kral" var. Heat'ın yaptığı galibiyet serilerini mi, yoksa takımın sezon başından sonra önemli bir şekilde toparlanmasını ve LeBron'un bu kriz ortamında Spoelstra'yı destekleyen duruşu mu ? Yoksa gerekirse Wade'in arkasında kalmayı göze almasını mı ? Yok, bunlar değil de,  ben en iyisi salt değerinden bahsedeyim. Şöyle düşünün, eğer Chicago LeBron'u almak isterse, hem Rose'u, hem Korver ve Brewer gibi iki oyuncuyu, hem de draft haklarını kaybetmek zorunda. Bu bir gerçek. Yani Kral'ın bedeli, bir mvp adayı, iki önemli takım parçası, ve draft hakları. Peki bu O'nu mvp yapar mı ? Cevabı komite verecek. Bir de Allstar maçına bakalım isterseniz: NBA Allstar tarihinin 2. triple double'lık performansı mı ? Yok artık !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder