height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

17 Şubat 2011 Perşembe

Efes İçeride Yıkıldı



Geçtiğimiz Euroleague haftasında uzatmada kaybettiği Real Madrid'le kendi sahasında karşılaştı Efes Pilsen. İç sahada oynadığı bütün maçları kazanan Efes Pilsen'de Rakocevic, belindeki ağrılar yüzünden forma giyemedi.

Maç karşılıklı boş hücumlar ve sert savunmalarla geçilirken Real Madrid adına fark yaratan isim Ante Tomic oldu. Devrenin son 3.20 dakikasında 11-2'lik seri yakalayan Real Madrid'de Tomic'in birebirleri 35-24'lük skoru getirdi. İlk devreye ait önemli nokta Messina'nın 11 oyuncusunuda kullanmış ve belirli ölçülerde hepsinden fayda sağlamış olması. Maça Reyes'le başladı fakat erken fauller almasıyla oyuna Fischer'ı aldı ve inanılmaz bir sertlik sağladı. Velickovic'e kısıtlı dakikalarla da olsa görev vererek Tomic'i dinlendirdi. Efes Pilsen tarafına bakarsak eğer; Perasovic mola zamanlamaları da dahil olmak üzere kötü bir "coaching" sergiledi. Murray'i Rakocevic'in oynadığı setlere mahkum etmek ya da  Wisniewski'ye potaya bakma konusunda telkinde bulunmama gibi hatalar yaptı. İlk periyot Llull'un attığı üçlük sonrası TV molasına girilecekti fakat bunu farketmeyip mola aldı ve kendi mola hakkından yedi. Bu bile ufak da olsa bir sıkıntıydı.

2.devre Efes Pilsen müthiş bir arzuyla başlayacak diye bekliyorduk. Fakat hücumda üretkenlik bu kadar düşük, rotasyon bu kadar darken Real Madrid bu baskı niyetini kolay atlattı. 25. dakika sonunda farkı 20'ye dayadı Real Madrid. Bu dakikadan sonra da hiç geri adım atmadı Messina'nın takımı. Maçı da 77-60 kazandı. Kadrosundaki tüm oyunculara forma verdi Madrid fakat Perasovic bu kopmuş maçta bile Cenk Akyol'a görev vermedi. Ender'i de kopmuş maçta çok kısıtlı bir süre verdi.



Maçın istatistiksel olarak göze çarpanları;  Real Madrid'in 14'ü hücum olmak üzere 40 ribaunt alması, Efes'in 28 de kalması, bir diğer önemli istatistik ise Efes Pilsen'in maç boyunca sadece 6 asist yapmış olması; kaldı ki Real Madrid'de bu rakam 14. Bireysel istatistklere bakarsak Efes Pilsen'de bugün hücum anlamında kendisinden çok şeyler beklenen Murray 7-1'le 2 sayıda kaldı. Kerem Gönlüm ve Thornton'un yüzdeli attığı maçta Kerem Tunçeri 14 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Real Madrid tarafında ise, Ante Tomic 10-6 isabetle  14 sayı 6 ribauntla maçın kopma aşamasında büyük katkı verirken, Llull'un 8-5 üçlük isabetiyle 17 sayı attı. Reyes ise faul problemi çektiği maçta 4-4 saha içi, 2-2 faul isabetiyle 10 sayıya ulaştı yine.

Son olarak söylemek gerekirse, Efes Pilsen'in Rakocevic'in olmadığı bir maça ortak bile olamaması, hücumda hiçbir şey üretememesi haftaya mutlak kazanılması gereken bir Siena maçı öncesinde hepimizi endişelendiriyor aslında. Rakocevic oynar mı haftaya bilinmez fakat  varlığından bu kadar mutsuz olunan bir oyuncunun yokluğunda bu çaresizlik aslında Efes Pilsen'in yönetimindeki hataları göz önüne çıkartıyor. Umarım ki oyuncular bu hücum çaresizliğinde insiyatif kullanır ve İtalya'dan galibiyetle dönebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder