height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

25 Şubat 2011 Cuma

Ayhan Şahenk'te Zor Galibiyet



Haftanın açılış karşılaşmasında Ayhan Şahenk'te eksik rakibine karşı zor da olsa 87-80 ile kazanan, beklendiği üzere GS Cafe Crown oldu.Hafta içinde Avrupa'dan elenip lige konsantre olmaya çalışan takım için ilk maç, moral açısından önemliydi. Zaten bunun bilinciyle maça hızlı giren GS Cafe Crown, ilk periyodu 29-17 önde kapadı. Fakat 2.periyotla birlikte toparlanan Medical Park Trabzonspor, 41-24 geride iken 15-0'lık bir seriyle aradaki farkı kapattı ve devreyi sadece 2 sayı farkla 43-41 geride bitirdi. 3.periyotta iki takım da birbirine net bir üstünlük sağlayamadı ve son çeyreğe 64-64 lük eşitlikle girildi. Son çeyrekte ise hem rakibine göre çok daha geniş bir rotasyonu olan ve bu sayede fazlasıyla dinlenme şansı bulan, hem de tecrübe farkını ortaya koyan GS Cafe Crown, 87-80 lik skorla galibiyete uzanan taraf oldu.

Skorun birçok oyuncuya eşit dağıldığı GS'da Preston Shumpert 14, Tutku Açık 13, Shipp 13 ve Caner Topaloğlu 12 sayı attı. Her oyuncunun skor katkısı yapması, yine takım karakterini yansıtması açısından önemli bir ayrıntıydı. Takım olarak dikkat çeken diğer önemli istatistik, üçlük isabetinde Ayhan Şahenk'in sert potaları için çok çok iyi sayılabilecek bir yüzdeyle (11-28) oynamış olmalarıdır. Bu sonuçla arka arkaya 3.galibiyetini alan GS için zorlansa da Avrupa hüsranı sonrası tekrar ayağa kalkmak için iyi bir fırsat oldu diyebiliriz.

Medical Park Trabzonspor ise Rasic ve Milosevic'in yokluğunda neredeyse 6 kişilik bir rotasyonla mücadele etmek durumunda kaldı. Buna rağmen yine çok iyi oynadıklarını, son ana kadar maçı bırakmadıklarını söyleyebiliriz. Michael Wright, nam-ı diğer Ali Karadeniz'in 40 dakikada 33 sayı 9 ribauntluk olağanüstü performansı ile Derrick Obasohan'ın 21 sayısı yeterli olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder