height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

14 Şubat 2011 Pazartesi

Mirsad Türkcan Sonrası Fenerbahçe



Burada da bahsetmiştik dün. Mirsad Türkcan çok talihsiz bir sakatlık geçirdi. Dizindeki buzu akşam saatlerinde açmışlar ve İstanbul'da kontrol edilmiş.Ön çapraz bağlarında kopma, yan bağlarda zedelenme ve menisküste yırtık tespit edilmiş. Bu en iyi tahminle Mirsad'ın 7-8 ay parkelerden uzak kalması gerek. Ondan sonraki süreç Mirsad'a bağlı olarak devam edecek.

Şimdi gelelim Euroleague'de Final Four hedefleyen Fenerbahçe'ye. Öncelikle bu çarşamba biliyorsunuz Zalgris Kaunas deplasmanına gidiyor Fenerbahçe. İlk gruplarda Vidmar, Cholet deplasmanı öncesi sakatlanmış, Fenerbahçe'de hiç beklenmedik bir mağlubiyet almıştı. Fenerbahçe'nin bu hafta kazanması çok önemli. Çünkü 4. galibiyetini aldığı anda gruptan çıkma ihtimali çok artacak. Fakat herhangi bir mağlubiyetle ayrılırsa Fenerbahçe, Olimpiakos'u İstanbulda ya da Valencia'yı deplasmanda yenmek zorunda kalabilir. Uzun rotasyonundan ikinci oyuncusunu daha da önemlisi takımı yeri geldiğinde dışarıdan sayılarıyla, yeri geldiğinde ribauntlarıyla rahatlatan Mirsad Türkcan'ı kaybetti.


Transfer ihtimalini konuşmak gerekirse: Elbette gönül ister savunması iyi, ribauntçu bir uzunu fakat salı akşamı bitecek bir transfer dönemi varken, ve artık liglerde sezonun ortası bile geçilmişken üst düzey bir uzun bulmak çok zor. Herkesin dilediği bir isim var elbette. Enes Kanter, Fenerbahçe'den kötü ayrılıp NCAA'ye gitme hayalleriyle Amerika'nın yolunu tuttu fakat Fenerbahçe'den para aldığı için NCAA'de oynayamadı. Şu an sadece antremanlara çıkabiliyor. Enes Kanter'in Fenerbahçe'ye eğer gelme ihtimali çok küçükte olsa varsa bunun tek nedeni Aydı Örs olur. Teknik kadro bugün bir toplantı yapacak ve transfer yapıp yapmayacaklarına karar verecekler.

Transfer olmaması durumunda, Preldzic'in bazı maçlarda ya da kısa dönemlerde de olsa 4 numara oynaması gerekebilir. Bu sene %25'lerle de atsa Lavrinovic'in dış tehditi ön plana çıkartılabilir ve tabi ki artık Sean May'e görev düşebilir. Pota altı sertliği sene başında çok yüksek olan Fenerbahçe bir kalesini daha kaybetti. Umarım takım bu şoku kolay atlatır ve Fınal Four beklentilerini boşa çıkartmaz.
                                                                           Yazan: Aybars Aksu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder