height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

28 Şubat 2011 Pazartesi

Perkins'in Ruh Hali ve Takas Analizi


Bu fotoğraf, bu yüz ifadesi yeni takas olmuş,kariyerine yepyeni bir sayfa açan bir oyuncuya ait. Geçtiğimiz aylarda, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Kendrick Perkins'e 4 yıl için yaklaşık 22 milyon dolarlık bir kontrat önermişti Boston Celtics. Bu miktarı az bulan Perkins kontratı kabul etmemişti. Açıkçası Celtics yönetiminin sezon sonuna kadar miktarı biraz daha yükselterek orta yolu bulacağı tahmin ediliyordu. Bu sırada uzun süreli sakatlığı sürüyordu Perkins'in ve Boston onsuz da maçlarını bir şekilde kazanıyordu. Takas dönemi bitmeye yakın da hem sakatlığı kafalarda soru işareti yaratıyordu hem de takımın eskisi kadar ona ihtiyacı olmadığı izlenimi uyanıyordu yetkililerde ki, sene sonu bedavaya gideceği ihtimalini de düşünerek hamle yapma gereği gördüler.

Öncelikle Perkins Celtics için tahmin edilenden daha önemli bir oyuncuydu. Hücumu çok sınırlı da olsa, Garnett ile birlikte ligin en sert pota altını oluşturuyorlardı. Boston savunma karakterli bir takım ve onlar için savunmanın temeli de başladığı yer de pota altı. Yani takım karakteri için çok çok önemli bir oyuncu. Hiç bunları düşünmesek, sadece tüm NBA'de Howard'ı biraz olsun yavaşlatabilen yegane oyuncu olduğunu bile bilsek,Orlando'nun da doğudaki en önemli rakiplerden biri olduğu fikriyle, takımda tutulması gerekirdi. Şimdi Howard'ı O'nealların ya da cüce Glen Davis'in ve yahut yumuşak Krstic'in falan tutacağı hayalleriyle yaşıyorlar.

Bir diğer nokta ise Perkins'in 18 yaşından beri bu kulüpte oynuyor olması. Pierce hariç kendisinden daha eski bir oyuncu yok takımda. Büyük yetenekleri olmasa da ortaya koyduğu cesur Boston karakteriyle kulübün sembol isimlerinden biri olma yolunda ilerliyordu. Genellikle asık suratlı olduğu için pek sempatik gelmese de diğer oyuncular tarafından oldukça fazla seviliyordu kendisi. Garnett'in ailesinden birini kaybetmiş kadar üzüldüğünü belirtmesi, ardından Pierce ve Allen'ın açıklamaları diğer yıldızlar tarafından da ne kadar sevildiğini,değer gördüğünü gösteriyor bize.

Olaya Danny Ainge'in gözünden bakacak olursak eğer, Perkins'ten vazgeçmesinin en önemli sebebi sakatlık şüphesi diye düşünüyorum. Kim bilir belki de sakatlık durumuyla ilgili ellerinde bir veri vardır ve ellerinden çıkarmayı düşünmüşlerdir. Yoksa çok küçük bir fedakarlıkla kontratta anlaşma sağlanabilirdi Perk de buna değerdi açıkçası. Fakat eğer dayanak noktaları takımın Perkins olmadan da sergilediği iyi performans ise fazlasıyla büyük bir hata yapmışlar demektir. Play-off'ların sertliğiyle normal sezon sertliğini bir tutma gibi bir gaflette bulunup böyle bir karar aldılarsa ancak Allah onlara akıl fikir versin diyebilirim.

Nate ve Perkins'in yerine gelen Green ve Krstic'i göz önünde bulundurursak Celtics'in kadrosunda bulunmayan türden oyuncular ikisi de. Green'in-normalde dış şutu olan bir 4 numara da olsa- Daniels'ın sakatlığı sonrası boşalan 3 numara yedeği için kullanılacağını düşünüyorum. Krstic de Perk'ten farklı olarak şutu olan bir 5 numara. Perkins'in pota altı sertliği kadar etkili olmasalar da Nate Robinson'ı bile ara ara adam edebilen Boston'da sistem içinde bu oyuncuların da efektif bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder