height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

11 Şubat 2011 Cuma

Jerry Sloan


Bildiğiniz gibi Jerry Sloan dün akşam istifasını canlı yayında açıkladı. Çok duygusal anlar yaşandı basın toplantısında. Sloan "Hiç bu kadar zor olacağını düşünmemiştim" dedi. Buyurun maddeler halinde gelişmeleri verelim.
- Yeni koç Ty Corbin olacak. Sloan'ın kendisine tavsiyesi ise basit ve sade: "Kendin ol"
- Sloan bildiğiniz gibi Chicago'da oynamıştı. Oyunu ile Allstar olmayı hak da etti. Oyunculuğundaki mücadeleciliğini ve disiplinini koçluğuna da başarılı bir şekilde yansıttı.
- Alex Ferguson'u saymazsak, spor tarihinde çoğu spordaki herhangi bir kişiden daha çok aynı takımın başında kalan kişi ünvanını kazandı.
- 1221 galibiyet ile tüm zamanların en çok maç kazanan üçüncü koçu oldu. Ayrıca NBA'de bir takımla en çok maç kazanan koç durumunda.
-Aralık 88'de Frank Layden'dan devralarak başladığı Utah'taki koçluk macerası, 23. senesinde son buldu. Hala, "Şimdiye kadar Layden'ın yardımcısı olarak kalmaya razıydım" diyecek kadar da duygusal ve sadık.
-John Stockton ve Karl Malone ile aynı kaderi paylaştı şampiyonluk yüzüğü kazanamaması sebebiyle. Sanırım çok maç kazanmanın bir laneti bu. Tüm zamanların en çok maç kazananı Don Nelson'un da yüzüğü yok bildiğiniz gibi.
-Greg Popovich Sloan'ı "İşini en iyi şekilde yapıp evine giden adam" olarak tanımladı.
-Korver ise "Biz kolejdeyken NBA'de 1000 sayı yapmanın zorluğundan bahsederdik, 1000 galibiyet mi ? Şaka gibi" şeklinde yorum yaptı.
- Ayrılma sebebi olarak da, ne tartışmaları ne de takımı suçladı. Artık enerjim kalmadı şeklinde açıklık getiren koç, organizasyonda başka bir görev alıp almayacağı şeklindeki soruya ise "Eve gittiğim zaman eşim eminim bana bir görev verecektir" şeklinde yanıt verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder