height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

27 Şubat 2011 Pazar

Kemp Çıldırdı, Beşiktaş CT Rahat Kazandı


Lige iyi bir giriş yapmıştı Bornova aslında. Fakat zaman ilerledikçe takım adeta dibe vurdu. Bu maçla birlikte 19. maçında 13. yenilgisini alan takım artık iyiden iyiye düşme korkusunu yaşıyor. Düşünün ki bu takım lige 9 maçta 5 galibiyetle başlamıştı. Sonraki oynanan 10 maçta tek galibiyet aldılar ve yendikleri takım da şu anda ligin dibine demir atmış Oyak Renault idi. Bu form düzeyiyle artık iyiden iyiye havasını bulan, yavaş yavaş yeni transferlerin takıma oturduğu Beşiktaş CT'yı yenmeleri doğal olarak çok zordu.

Maç karşılıklı basketlerle başladı. Ümit Sonkol'un üçlüğüyle ilk 3dk 20 sn. 9-8 Bornova'nın üstünlüğü ile geçildi. Fakat ne olduysa o üçlükten sonra oldu ve Beşiktaş özellikle Kemp ve Serkan'ın basketleriyle bir anda öne fırlayıp aradaki farkı açtı ve 0-14'lük seriyle ilk çeyreğin son 3 dakikasına 9-22 önde girdi. Sonrasında ev sahibi takım biraz olsun toparlansa da Kemp buna izin vermedi ve ilk çeyreği 19-32'lik skorla deplasmanda önde kapatan Beşiktaş CT oldu. Bu 32 sayının 27'si Marcelus Kemp(16) ve Serkan Erdoğan'dan(11) geldi.

2.çeyrekte ise bench katkısı sayesinde ayakta durdu Beşiktaş. Özellikle Ignerski ve Hüseyin Beşok'un sorumluluk almasıyla ilk yarının bitimine yaklaşık 5 dk kala fark 19 sayıya çıktı (25-44). Sonrasında Tyler Smith ve Soner Şentürk ile direnmeye çalışan Bornova'yı yaklaştırmayan Beşiktaş CT, devreyi de 33-52 önde kapadı. Bu çeyrekte Ignerski'nin 10, Hüseyin'in ve sakatlık sonrası ısınmaya çalışan Likholitov'un 4'er sayıları önemliydi. Bornova'da devre bitiminde Tyler Smith 6, Soner 7 sayılık katkı yapmıştı.

Maçın 2. yarısı Kemp'in 5 sayısıyla başladı ve maçtaki en büyük fark oluştu (33-57). Daha sonra Collins ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu Kimani Ffriend ile farkı kapamaya çalışan Bornova'yı Chatman'ın organizatörlüğünde pek yaklaştırmadı takım. Yalnızca Ergin Ataman'a çalınan teknik faul ve sonrasında bir boşluk yakalayan Bornova çeyrek bitimine 5dk 34 sn. kala farkı 14'e kadar indirdi (45-59). Fakat Chatman'ın da sorumluluk almasıyla farkın daha da kapanmasına pek izin vermediler ve 3.çeyreği de 16 sayı farkla 53-69 önde kapamayı başardılar.

Maçın son periyoduna hızlı bir giriş yapan ev sahibi takım, Ffriend'in arka arkaya bulduğu 6 sayıyla skoru 59-71 yaptı. Bu dakikadan sonra yine tecrübesiyle öne çıkan takım Beşiktaş oldu ve farkı tekrar açmayı başardılar. Maçın sonuna kadar aynı tempoyu sürdürdüler ve maçı 72-92 kazanmayı başardılar. Kemp'in yine bu periyotta attığı 13 sayıyla takımı sürüklemesi dikkat çekiciydi.

Maçın yıldızı kuşkusuz ki Marcelus Kemp'ti. toplam 13-19 saha içi isabeti ve 6-8 üçlükle tam 35 sayı attı Amerikalı oyuncu. Iverson'ın sakatlığı sonrası skorer oyuncu sıkıntısı vardı takımın. Kemp hakkında gelmeden önce çok bilgim yoktu fakat ribaunt alan,gerektiği zaman skor yapabilen,savunması iyi bir oyuncu olduğunu öğrenmiştim. Oynadığı maçlarda da bu kimliğini gösterdi ki bir de böyle şut atarsa Beşiktaş'a tek başına bir seviye atlatıp, Beşiktaş'ın şampiyon olamasa da zirvedeki takımlarla daha iyi baş edebimesini sağlayabilir diye düşünüyorum. Chatman'ın da sayı atmaktan çok takımı idare etmeyi düşünmesi çok önemli. O da çok yönlülüğünü sergileyip 13 sayı 8 asist ve 6 ribaunt ile oynadı.Bunun dışında Serkan ve Hüseyin'in takımın yerli kalitesindeki sıkıntıyı giderdiklerini söyleyebiliriz. Serkan 18, Hüseyin de 6 sayılık katkı yaptı. Beşiktaş için bu maçla ilgili endişelenecek tek durum ise Bornova gibi bir takıma bile verilen 19 adet hücum ribaundu. Sene başından beri aslında bunun sıkıntısını yaşıyor takım. Rakip kim olursa olsun 20'ye yakın hücum ribaundu alıyor Beşiktaş'a karşı. Ergin Ataman Likholitov'un tam anlamıyla formunu bulmasını bekliyor olabilir. Hem ribauntçu kimliğiyle hem de pota altına getirdiği sertlikle bilinen Rus oyuncu,Beşiktaş için gerçekten önemli.

Bornova'da ise K.Ffriend 19 sayı atıp, 7'si hücum olmak üzere 10 ribaunt aldı. Başta da bahsettiğim gibi işler hiç iyi gitmiyor onlar için. Bu şekilde giderlerse seneye 2.ligde bulabilirler kendilerini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder