height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

16 Şubat 2011 Çarşamba

Oynayacak Oyuncu Kalmadı



Mirsad'ın yokluğuna alışamadan, Ukic'in de hastalığı sebebiyle otelde bırakılması sonucu Fenerbahçe maça 10 kişiyle çıktı. Maxim'in oynatılmadığını düşünürsek, maç içinde de Tomas'ın sakatlanmasıyla rotasyon 8 kişiye düştü. Zalgris Kaunas maça 6 uzunlu bir kadroyla maça çıkarken, Fenerbahçe Ülker'de May'i de uzun ve oyuncudan sayarsak 4 uzunlu bir kadroyla sahadaydı. İlk 3 dakika maç karşılıklı sayılarla geçerken Kaya'nın Watson'a iki faul aldırması önemliydi. Eksiklikler sebebiyle üstlerine daha fazla sorumluluk binen Sarunas Jasikevicius ve Lavrinovic ise maça kötü başladılar. Kısır geçen periyotta savunmadaki gayretimiz çok önemli. Marjanovic girene kadar da hücum ribaundu vermeyerek ekstra sayılar yemekten kurtulmuştuk. Fakat Marjanovic kısa sürede ribauntlarda dengeyi değiştirdi ve periyoduda Zalgris 15-11 önde bitirdi.

İkinci periyoda kupa maçının yıldızı, Emir'in Marcus Brown karşısındaki üstünlüğü ve Kinsey'in dinamizmiyle Fenerbahçe 24-20 yine öne geçti. 5 dakikada sadece 5 sayıya izin verdi Fenerbahçe Ülker. İlk periyotta 11 sayı atmıştık. Emir ve Kinsey 11 sayıya 5 dakikada ulaştı. Oğuz'un ve May'in potaya bakmamaları, baktıklarında da yaptıkları yanlış tercihler sonucu 8-0'lık bir seri yedik. Ömer'in üçlüğüylede devreyi 31-30 önde bitirdik.

Maçın 3. periyoduna top kayıplarıyla başlayan temsilcimiz, pota altında da gerekli sertliği gösteremeyince maçı koparma şansını geri tepti. Oğuz'un 8-2'le atmasına Saras'ın da top kayıpları eklendi. Hücumda bir şey üretemeyen Zalgris'i kolay faullerle çizgiye götürdük. Lavrinovic'te bu arada 4.faulünü aldı. Preldzic'in kontrolü ele alması ve alan savunmasındaki başarımızla son 40 saniye kala 5 sayı öndeydik. Fakat bu kısa sürede yediğimiz 5 sayıyla periyodu berabere bitirdik.

Son periyota Ömer'in turnikesi ve Emir'in basket faulüyle başlayarak 3 dakikada yine 5 sayı öne fırladık. Kaçırdığımız boş yakın mesafeli atışları değerlendirebilseydik maçı koparabilirdik fakat yine tutukluk yaşadık. Jasikevicius'un oyuna girdikten sonra yaptığı yanlış tercihler fast-break olarak bize döndü ve fark 1 sayıya kadar indi 5 dakika kala. Kaya'nın iki pozisyon üst üste faul alıp oyundan çıkmasıyla iyice eksildik.Ömer'in üçlüğüyle farkı 6'ya çıkartsak da Klimavicius cevap verdi. Saras'ın oyunu kötü yönetmesi ve pozisyonlar hazırlayamaması sebebiyle kaçırılan bütün topları fast-break olarak yedik. 1 dakika içinde 7-0 seri yedik ve son 57 saniye kala 1 sayı geri düştük. May'in basket faulüyle öne geçtik fakat Kalnietis'in zor basketiyle maç 69-69 uzadı.

Lavrinovic ve Kaya'sız çıktığımız uzatma periyodunda Ömer ve Emir'le sayılar bulduk. Fakat kolay faullerle Zalgris'i oyunda tuttuk. 32 tane 2'lik denerlerken tam 30 faul atışı imkanı buldular.%18'le üçlük atan bir takım için bulunmaz bir hazineydi fauller. 3.30 kala 76-75 öndeydik fakat bir buçuk dakika içinde 3 tane el üstü ya da süre biterken üçlük yiyip sayı üretmekte zorlanınca 50 saniye kala 1 sayı farkla geri düştük. Pocius'un bence hatalı yürüme olan pozisyonunun sonunda gelen faulle farkı 2 ye çıkarttılar. Kinsey'in kaçırdığı boş atış sonrası May topu elinde tutamadı. Sonra gelen taktik fauller fayda etmedi ve maçı 85-84 kaybettik.


Göze çarpanlara gelirsek; 8 kişilik dar bir rotasyon varken, Lavrinovic'in de sadece 11 dakika oynaması bütün oyun planlarını alt üst etti. Sarunas Jasikevicius'un 6-1 saha içi isabet ve 4 top kaybı yapması oyunu yönlendirmede çektiğimiz sıkıntıyı gösteriyor gibi aslında. Ayrıca bu yaptığı top kayıplarıda fast-break olarak hemen cezalandırıldı. Preldzic'in 19 sayı 6 ribaunt 6 asistlik performansı çok etkileyiciydi. Fakat o da 7-2 üçlük isabetiyle bazı pozisyonları çok zorladı. Ömer Onan kusursuz bir maç oynadı. 12-9 gibi müthiş bir yüzdeyle 23 sayı attı fakat galibiyete yetmedi. Fenerbahçe'nin uzunları ise faul problemleri dışında çok da verimsiz bir gün geçirdi.

Zalgris cephesinde ise; yeni transfer Plaisted'in attığı her şutu sayı yapıp ürettiği  12 sayı, Klimavicius, Pocius'un dış atışlardaki can yakıcılığı ve Marjanovic'in kısıtlı sürelerde yarattığı sertlik problemi galibiyeti onlara getirdi.

Şimdi ne olacağa gelirsek; bu maçı kazansaydık eğer yarın gelecek olası bir Olimpiakos galibiyetiyle gruptan çıkmayı garantiliyecektik. Şimdi ipler yine bizim elimizde. Yarın gelecek sonuçla beraber yine değerlendireceğiz tabi ki ama eğer biz bir galibiyet çıkartırsak son 2 maçtan grup lideri bile olabiliriz. Gerçi bu grupta birinci olmak mı daha iyi ikinci olmak mı pek belli değil ama. Yarın bu saatlerde her şey netleşmiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder