height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

26 Şubat 2011 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Zor Kazandı




Hafta içi gelen Olimpiakos mağlubiyeti sonrası, önümüzdeki hafta içi Valencia’yla gruptan çıkma maçına çıkacak olan Fenerbahçe Ülker Kinsey’i  İstanbul’da bıraktı. Dizinde kıkırdak sakatlığı yaşayan  Kaya Peker ve adele sakatlığı yaşayan Marko Tomas bu maçta riske edilmedi. Oyak Renault cephesinde, bu maç  aslında hedef bir maç değildi.  Fakat müthiş bir direnç gösterdiler ve maçı kazanma aşamasına  kadar getirdiler.

Maça Mays’in pota altını domine etmesiyle başladı Oyak ve Lavrinovic’in ayaklarının ne kadar yavaş kaldığını gördük. Savunmaya pek takılmayan Fenerbahçe Ülker, aslında biraz kimlik dışı bir oyun oynadı ilk periyot. Fakat Emir ve Oğuz’un hücum performansıyla ilk çeyreği 24-22 önde kapattı.

Bu haftanın beklenmedik şekilde en formsuz ismi Ömer Onan’ ın üçüncü faulünü almasına rağmen,  Oyak Renault hücumda yaptığı top kayıplarıyla bunu avantaja çeviremedi. Mays’in de yorulmasıyla üretkenliği azaldı. Bu dönemde Jasikevicius ve Ukic’le çift oyun kurucuya dönen Fenerbahçe Ülker, tempoyu iyice arttırdı. Günün en başarılı ismi Emir Preldzic’in de hücumda gösterdiği yüzdeli performansla fark çift hanelere çıktı. Çeyreğin sonunu iyi oynayan Saras, takımını da devreye 45-32 önde soktu.

Maçın üçüncü periyodunda Oyak savunmanın dozajını iyice arttırdı. Fenerbahçe Ülker, hafta içi Olimpiakos maçında olduğu gibi yine hücumda telaşa girdi ve yanlış tercihlerde bulundu.  Sean May’in beklentilerin dışında soktuğu 2 orta mesafeli şut Fenerbahçe’yi oyunda tutarken Ogün Sevinç’in üçlüğüyle fark 7’ye indi ve periyot 57-50 sona erdi.

Son çeyrekte Kerem Özkan ve Mays’le hücumda da iyi bir tempo yakalayan Oyak farkı 4’e kadar indirdi. Emir’in takımını sırtlamasıyla dengelenen oyunda belki de Oyak’ın öldürücü darbeyi vuramamasının tek sebebi kaçırdıkları faul atışlarıydı. Emir ve Sean May’in yaptığı kasti faulleri değerlendirebilseler paniklemiş Fenerbahçe’yi yenmeleri  hiç şaşırtıcı olmayacaktı. Kenardan oyuna soktukları topları da değerlendiremeyen Oyak Renault maçı da 73-68 kaybetti.

Morallerin dip yaptığı Fenerbahçe Ülker ikinci devre sadece 28 sayı üretebildi. Emir Preldzic 25 sayı 8 ribaunt 3 asistle takımını sırtlarken, özellikle ilk devre Jasikevicius’un katkısı çok kritikti. Sean May’in 5 olmakla beraber takımın yaptığı 17 top kaybı aslında hücumda ne derece aksadıklarının göstergesiydi. 30 dakika süre alan Ukic’te 5/1 isabetle 3 sayıda kaldı.

Oyak Renault’ta James Mays 21 sayı ve 7’si hücum olmak üzere 11 ribaundla yıldızlaşırken, 10/3 gibi tarifi zor bir faul yüzdesiyle belki de galibiyeti takımına getiremedi. Kerem Özkan’ın da 12 sayıyla katkı verdiği Oyak’ta takım halinde  19/6 faul atılması kendileri için altın değerindeki galibiyeti kaçırmalarına sebep oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder