height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

11 Şubat 2011 Cuma

Finalin Adı Belli Oldu



Günün ilk maçında Beşiktaş Cola Turka, MP Trabzon'u 90-88 yendi. Beşiktaş'ta Likholitov bu maçta forma giyemedi. Maça Trabzonspor penetreler sonucu bulduğu sayılarla ve dünün de kahramanı olan Ali Karadeniz'in sayılarıyla üstün başladı. Savunmada büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta da Serkan Erdoğan ve Ogilvy oyunu tutmaya çalıştı. Trabzon'un attığı şutları yüzdeli sokması zaaf yaşayan Beşiktaş savunmasını iyice açtı. Özellikle Cevher'in adamından oynanan ikili oyunlar çoğu zaman başarıyla sonuçlandı. Beşiktaş cephesinde ise Kemp dış atışlarda başarılı olamasa da Serkan ve Ogilvy'e eşlik etti.

44-42 Trabzon üstnlüğüyle biten ilk devrenin ardından ikinci yarıya Beşiktaş daha gayretli başladı. Serkan-Ogilvy-Kemp üçlüsüne Chatman'da zaman zaman katıldı ve maçın sonunu doğru oynayan Beşiktaş 90-88 kazanarak günün ilk finalisti oldu.



Yarı Final'in son maçında Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray CC karşılaştı. Maça  4-4 üçlükle başlayan Fenerbahçe'nin ikili oyunlardaki aksaklığını Tutku'yla değerlendiren Galatasaray Ermal ve Andric'e çok kolay basketler attırdı. Fenerbahçe ilk çeyreği 20-16 önde geçti.İkinci periyotta Tutku'yu tutmayı akıl eden Fenerbahçe ikili oyunları biraz olsun tıkadı ve oyuna giren Mirsad'ın hem hücumda hem savunmada müthiş katkı vermesiyle farkı çift hanelere taşıdı. Devre de 47-38 sona erdi. Ermal ve Andric ikilisinin 17 sayısı Galatasaray'ı önde tutarken Fenerbahçe Ülker takım halinde 12-8 gibi yüksek bir yüzdeyle üçlük attı.

Fenerbahçe Ülker 3.periyoda ise fırtına gibi başladı. Farkı bir ara 20'li sayılara kadar çıkardı ve 70-49 önde girdi son çeyreğe. Son periyotta Galatasaray maça tüm varlığıyla asılırken, Fenerbahçe'de vitesi boşa aldı. Tutku'nun takımı muazzam yönetmesine Andric'in yüzdeli bitiriciliği eklenince fark bi ara 5'e kadar indi. Mola haklarını erken bitiren Oktay Mahmudi eminim o ara bir molası olsa belki vurucu darbeyide indirecekti. Fakat olmadı maç 77-70 sona erdi.

Fenerbahçe Ülker takım halinde 21-12 üçlük atarken bence maçın yıldızı Tutku Açık oldu. 9 sayı 13 asist gibi inanılmaz bir rakam yakalayan Tutku'ya  Andric 30 sayısıyla eşlik etti. Shumpert ve Shipp'in etkisiz oyunu Galatasaray'a mağlubiyeti getirdi de diyebiliriz.

Finalin adı Beşiktaş Cola Turka- Fenerbahçe Ülker oldu. Maç pazar günü saat 15:00'da oynanacak. Şampiyon belli olacak. İki takıma da şimdiden başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder