height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

20 Şubat 2011 Pazar

Bıyıktay Eski Takımına Direnemedi




Eski takımı Beşiktaş Cola Turka’nın karşısına iyi bir sınav vermek için çıkan Burak Bıyıktay ve takımı Damon Jones’un fizik olarak hazır olmaması sebebiyle yeni oyuncu arayışlarına girmiş. Aliağa’nın ligde kalmak için hedef maçlarından biri olmasa da alınacak bir galibiyet çok önemliydi. Beşiktaş cephesinde ise, Ergin Ataman’ın gelişinden sonra savunmanın dozajını arttırma hedefleri bu maçta biraz olsun kendini gösterdi ve Aliağa’yı 74 sayıda tutmayı başardılar.

Aliağa Petkim Kambala ve Hayes’in sayılarıyla maça başlarken Beşiktaş Cola Turka’da formda oyuncusu Ogilvy ve Serkan’la sayılar buldu. Özellikle Barış Güney’in asistleriyle beslediği Kambala ilk periyodu 10 sayıyla tamamlarken Aliağa Petkim de periyodu 20-14 önde geçti.
İkinci periyoda Kambalının faulden bulduğu isabetle başladı Aliağa. İki takımda hücumda kötü tercihlerde bulunurken Chatman’ın üçlüğüyle 3 dakika geçilirken Beşiktaş farkı 3’e indirdi.24-21.  Devrenin formda ismi Kambala’nın basket faulüne bu seferde Bekir’le yanıt verdi siyah beyazlılar. Chatman’ın üst üste 4 sayısıyla 6 dakika kala eşitliği yakalayan Beşiktaş bu dönemde savunmayı da sertleştirdi ve Aliağa’nın rahat hücum etmesini topu Kambalya kolay indirmesini engelledi. Chatman’ın skorer oyununa Hüseyin Beşok ve Bekir Yanargüme’de destek verince  son 2 dakikaya 38-32 önde girdi. Mola dönüşü  Hayes’in 4. asistiyle İlkay Okay’ın üçlüğü geldi ve fark 3’e indi. Hüseyin Beşok’un hücum ribaundundan sonra attığı basketle farkı korumaya çalıştı Beşiktaş. Fakat karşılıklı boş hücum serisini İlkay Okay’ın 3’lüğü bozdu ve 12 saniye kala farkı tekrar 3 e indirdi. Ogilvy’nin bulduğu basketle de devre 44-39 bitti.

 Beşiktaş aldığı 10’u hücum 21 ribauntla pota altında Aliağa uzunlarına geçit vermemeye çalıştı.12-2 gibi çok korkunç bir yüzdeyle atsalar da,  Chatman’ın 11, Serkan’ın da 8 sayısı vardı fakat Hüseyin Beşok’un 9 sayı 5 ribaunt 3 top çalmalık oyunu beşiktaş’a çok ekstra bir katkı sağladı. Aliağa cephesinde Kambala 16 sayı, Hayes 8 sayı 4 asist kaydetti. Aliağa’da Beşiktaş’ın şut performansına benzer bir şekilde 10-2 üçlük isabetinde kaldı.Aliağa’nın savunmada birebirlerde yenilmesi sonucu yaptığı fauller aslında Beşiktaş’a ciddi bir avantaj sağladı.

Chatman’ın asistiyle Ogilvy’nin sayılarıyla başladı Beşiktaş Cola Turka 46-39. Kambala’nın 3.faulünü yapması Aliağa için çok kötü bir haber oldu.  İlk iki dakika geçilirken Beşiktaş 8-1’lik bir seriyle  farkı 12’ye çıkarttı. Beşiktaş’ta da Ogilvy üçüncü faulünü yapıp kenara geldi. Günün başarılı isimlerinden Hüseyin Beşok Ogilvy’nin yerine girdi fakat o da  3.faulünü aldı. İki takımda faul problemi çekiyor. Serkan Erdoğan’ın 12. Sayısıyla Beşiktaş 6 dakika kala 54-44’lük farkı yakaladı. Barış Güney’le cevap verdi Aliağa fakat Barış’ın çok erken 4.faulünü almasıyla kenara oturdu. Kemp hücumda sorumluluk aldı bu dakikalarda ve üst üste sayılarıyla  04.43 kala farkı 12’ye çıkartıp Aliağa’ya molayı aldırdı. Mola dönüşü boş hücumlar sonrası Chatman’ın faulden bulduğu isabetlerle Beşiktaş farkı 14’çıkarttı. 60-46. Günün Aliağa tarafında isabetli şutlar kaybeden tek isim olan İlkay Okay’ın üst üste 2 üçlüğüne rağmen Beşiktaş Kemp ve Cevher’le bulduğu sayılarla farkı 18’ kadar çıkarttı. 70-52. Son 2 dakika. Mola dönüşü 6-0’lık seriyle farkı 12’ye düşürdü Aliağa. Fakat bu seriye Chatman ve son saniye üçlüğüyle Bekir son verdi. Son periyoda girilirken 75-58 Beşiktaş üstünlüğü var.

İlk dakika karşılıklı basketlerle geçilirken  Serkan 16.sayısına ulaştı ve farkı da 20 yaptı. Kambala basket faulle 22. sayısına ulaşırken maçın bitimine 7 dakika kala farkı 17’ye indirdi.  Kemp’in üçlüğü ve Chatman’ın basketiyle farkı 24 sayıya çıkartan Beşiktaş Aliağa’ya molayı aldırdı.  Son 4.35 kala  Bekir’in 2  üçlüğü ve Chatman-Hüseyin Beşok ikilisinin alle-oop’ uyla  fark 28’e çıktı. Kambala’nın basketiyle de maç 98-74 bitti.

6 kişinin çift hanelere ulaştığı Beşiktaş Cola Turka’da Chatman 20 sayı 8 asist 7 ribaundla maçın yıldızı oldu. Bekir’in 6-4 üçlük isabetiyle 18 sayısına Serkan Erdoğan’da 16 sayılık katkı verdi. Hüseyin Beşok’ta 13 sayı 8 ribaund 3 top çalma 3 blokla beklenen katkıyı sonunda verdi.

Aliağa cephesinde, Kambala 28 sayısına eşlik eden arkadaşı olmayınca fark kaçınılmaz oldu.  Barış Güney’in faul problemi yaşadığı maçta 8 asist yapması,  İlkay Okay’ın 5-4 üçlük isabetle 12 sayısı Aliağa adına önemli noktalardı. Aliağa Petkim  yaptığı faullerle ve top kayıplarıyla Beşiktaş’a kolay sayı şansı verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder