height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

16 Şubat 2011 Çarşamba

WADA- Hacettepe Uyuşmazlığında Kaybeden Kulüpler

Türkiye Doping Kontrol Merkezince, Fenerbahçe’nin ABD’li eski oyuncusu Diana Taurasi’nin tedbir kararının kaldırılmasıyla ilgili Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) teknik dokümanı ile modafinil metaboliti bulunan pozitif numune sonuçları arasında bir uyumsuzluğun saptandığı belirtildi.

Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamada ”Diana Taurasi’ye ait Basketbol Federasyonu’ndan gelen savunma dosyası dikkate alınarak yapılan ileri incelemeler sonucunda WADA teknik dokümanı ile modafinil metaboliti bulunan pozitif numune sonuçları arasında bir uyumsuzluk saptanmıştır. Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nin amacı, dopingle mücadeleye katkıda bulunmak kadar aynı zamanda sporcu haklarını da korumaktır. Bu sebeple Diana Taurasi’ye ait analiz sertifikasını geri çekmenin yanında aynı durumun söz konusu olduğu başka 3 sporcuya ait analiz sertifikası da geri çekilmiştir. Merkezimiz gereken sorumluluğu yüklenerek negatif olarak hazırlanan yeni analiz sertifikalarını basketbol ve futbol federasyonlarına göndermiştir. Konu ile ilgili olarak WADA ile temaslar devam etmektedir.”

Özet geçersek, Taurasi ve Fenerbahçe günlerce yırtındı doping olmadı diye. Ellerinde raporlar da vardı. Ama daha sonuçlar kesinleşmeden Federasyon Başkanı bile ceza süresini tartıştı. Fenerbahçe yöneticisi Semih Özsoy bağlandığı canlı yayında " Biz Taurasi’ye inanıyorduk ve Hacettepe’de yanlış yaptığını kabul etti. Bize gelen haber federasyondan cezasının kalktığı yönünde. Bizim mağdur oluşumuz nasıl telafi edilecek? Büyük zarar gördü oyuncumuz. Penny Taylor’u da kaybettik. Federasyon Başkanı gibi insanların daha ceza kesinleşmeden cezanın süresini bile konuşması nasıl izah edilecek? Avrupa’da şampiyonluğa gidiyorduk. Büyük skandal ve rezalet, büyük bir ayıptır. Bunun telafisine gitmek zorundayız. Oyuncumuzun arkasında her zaman durduk. Taurasi’ye kapımız her zaman açık.” diye konuştu. Taurasi geri niye gelsin o ayrı bir konu? Kendisini yargılamadan kalemini kıran bir ülkeye niye geri dönsün. 


Hangi özür Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonluğunu ya da yine hatalı rapor yüzünden ceza alan Ceyhan Belediyesi oyuncusu Monique Cooker'ın yokluğunda takımının küme düşmesini karşılayabilir? Bu aymazlıktan başka bir şey değildir. WADA, raporlama yetkisini aldı Hacettepe'den. Daha da ileri giderek büyük ihtimalle 2 yıllık bir ceza alacaklar. 


Bu konuyu daha da ayrıntılı irdeleyeceğiz ilerleyen günlerde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder