height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

22 Şubat 2011 Salı

Melo takası


Sonunda drama bitti ve takas gerçekleşti, hem Carmelo'nun hem de eşinin istediği oldu. Tabii bir başka sevinen de Amar'e Stoudemire olmuştur. Allstar soyunma odasında Melo üzerinde etkisi olduğunu söylemek 2012 kehanetinden daha güçlü olur sanırım. Takas için izin verilen son güne iki gün kala bu takas gerçeklik değeri kazandı. Bu takasla birlikte bir süper yıldız daha Batı'dan Doğu Konferansı'na geçmiş oldu (bkz. Boozer, Stoudemire). Takasta yer değiştirecek oyuncular şöyle:

Knicks'e giden: Chauncey Billups, Anthony Carter, Renaldo Balkman, Carmelo Anthony, Shelden Williams

Nuggets'a giden: Raymond Felton, Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Timofey Mozgov
$3 milyon dolar nakit para, 2014 ilk tur draft hakkı, 2012 ikinci tur draft hakkı, 2013 ikinci tur draft hakkı

Bir diğer takasla da, Knicks Corey Brewer karşılığında Eddy Curry, Anthony Randolph ve 3 milyon dolar nakit parayı Timbervolwes'a verdi. Özellikle bu takası Wolves'in neden yaptığını anlamış değilim, çünkü Curry gibi 11 milyon dolardan fazla maaş alıp hiç katkı vermeyen bir oyuncuyu aldılar. Kontratın bitmesini gözlüyor olacaklar sanırım.

Baktığımız zaman, ben olması gerekenin olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçen sene Phoenix Amar'e'yi elinde tutmaya karar verdi, takas yapmadan, fakat sezon sonuna Stoudemire 100 milyon dolarlık sözleşmeye imzasını atmıştı. Aynı zamanda Knicks'in Fields'ı bu takasa dahil etmeyerek önemli bir iş yaptığını düşünüyorum. Çünkü Fields bu sene en iyi birkaç çaylaktan biri ve her alanda iyi katkı verebilecek potansiyele sahip. Ayrıca iki takasta ortaya saçtıkları 3er milyon dolarlar onlar için çok ufak miktar olarak görünüyor, verecekleri lüks vergisinin yanında, ki bu rakam şimdiden, 15 milyon dolar civarında. Madison Square Garden'ı yeni baştan yapmak için 1 milyar dolara yakın para harcayacak bir takımdan bahsettiğimizi unutmayalım. Yine ufak birkaç ikinci tur hakları olacaktır fakat, New York da geleceğe yönelik hamle yapmayacağını belli etmiş oldu. Bu takas hamleleriyle New York Knick Playofflar için oynayan bir takımdan şampiyonluk adayı bir takım haline dönüştü. Büyük amerikan rüyasını yansıtan New York, tüm ihtişamıyla Carmelo'yu bekliyor olacaktır ! Kazanan Melo ve Knicks olacaktır kısa vadede. Geçen ay yazdığım bir yazıda da bahsettiğim gibi, bu takaslarda her zaman süper yıldızlar kazanır önce. Reklam gelirleri, çeşitli bonuslar, düzenlenecek parti ve organizasyonlar maddi anlamda öncelikle Anthony'i besleyecek.

İşin parkeleri anlatan kısmına dönersek eğer, pek fazla pürüzün olmadığını söyleyebiliriz.  Bu takas ile Knicks Chandler gibi Melo potasiyelli bir oyuncuyu ve oyun kurucuları Felton'u kaybetti. Mike D'Antoni'nin sınırsız hücum oyununda bu iki oyuncu kendi repertuarlarını geliştirdiler, hatta Felton'un sezonun ilk iki ayında zirve yaptığını söylemiştik, ama bir yandan da Carmelo'yu alıyorsunuz yani. Syracuse'u oynadığı tek senede eyalet şampiyonu yapan bir şutörü alıyorsanız, çok bir şeyleri de feda etmek zorundasınız tabii ki.

Knicks'in yeni ik beşi muhtemelen şöyle olacak: Billups, Fields, Anthony, Stoudamire, Turiaf.
-Bu sene Fields bütün maçlara ilk beş çıktı. Kesmeyecektir O'nu Mike D'Antoni
-Felton'un boşluğunu da Billups dolduracak. Felton'un en zirve formundaki halindeki skorerliği ve saha görüşü, Billups'tan daha iyi değil. Billups'ta ayrıca baskı altında iyi oynama içgüdüsü mevcut. Fakat doğa kanunu olan yaşlanıp formdan düşmesi de doğal uzun vadede. Billups ayrıca Nets takasına dahil olmak istemiyordu, fakat D'Antoni ile ilişkileri iyi ve bir sorun yaşamayacaktır.
- Miami'den farklı olarak Turiaf gibi bir uzun ile boyalı alanda iyi bir savunma yapabilecek New York, ofans anlamında da sıkıntı yaşamazsa, ligin çehresini çok rahat değiştirebilirler.
- Ayrıca benchten gelip takımı sertleştirecek parçaları da elde eden Knicks ( Brewer ve Balkman) maçın sıkıştığı anlarda benchten gelecek savunma asisti ile bir kademe daha üste çıkacaktır.
- Ayrıca New York gibi büyük bir şehirin tekrar basketbola ilgi duyması demek, bu işe para yatırması demektir. Reyting artışı demektir. Bunun en büyük kanıtı da geçen seneye göre Allstar reytinglerinin %13 artmasını örnek verebiliriz. New York ve Chicago'nun yükselişi bunun baş faktörleri.

Nuggets'a baktığımızda ise, şunu söyleyelim: Gitmek isteyen süper yıldıza ne diyebilirsiniz ki ? Ancak, nakit para, genç ve potansiyelli oyuncular ve de draft hakları ile yeni bir başlangıç yaparsınız. Çünkü Denver Melo'lu, Martin'li, Nene'li v Billups'lu kadrosu ile bu işi başaramayacağını gösterdi. Gallinari şu an NBA'e adapte olma sürecindeki bir şutör. Gelişimini ara ara kıvılcımlar halinde gösterdi bize. Ayrıca sadece bu takaslardan maaş sınırı için 18 milyon dolar açık oluşturdular. Onlar için yeniden başlama zamanı. Potansiyellerini belki de bu sene Playoff'ta görebileceğiz rotasyonlar ve takım oyunu oturursa.

Bu sayede Doğu'da konferansı domine eden Orlando, Boston, Miami, Atlanta ve Chicago'nun yanına New York'u ekleyeceğiz üst kalibre takım olarak. Süper bir son çeyrek ligde bizleri bekliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder