height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

15 Nisan 2011 Cuma

Yıldız Erkeklerde Şampiyon Beşiktaş !!



Yıldız Erkekler kategorisinde çekişen 4 takımdan şampiyonluğa ulaşan, Fenerbahçe'yi 73-67 yenen Beşiktaş oldu. Baştan sona çekişmeli geçen maçtan sonra Beşiktaşlı oyuncuların sevinçleri ise görülmeye değerdi. Özellikle  Beşiktaş'ın her maçına giden taraftar Murat'la yapılan kutlamalar ayrı keyifliydi.

Maça geçersek, Fenerbahçe özellikle ribaundlarda çok etkili başladı ve bulduğu kolay sayılarla 10-3 öne geçti. Beşiktaş'ta Berkay'ın erken faul problemine girmesiyle pota altını iyice ele geçiren Fenerbahçe kolay topları ve faulleri sayıya çevirmekte zorlanınca Beşiktaş Doğukan'ın önderliğinde skoru dengeye getirdi. Denge çeyrek sonuna kadar sürdü ve Fenerbahçe'nin 24-23'lük üstünlüğüyle ikinci çeyreğe geçildi.

Bu çeyreğe Berk ve Metecan'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe skorda üstünlüğünü devam ettirdi ilk dakikalarda. Fakat Beşiktaş Doğukan ve Kartal'ın sayılarıyla 10-0'lık bir seri yakaladı ve son 4 dakikaya 40-35 önde girdi. Mehmet Şanlı'yla skorda tutunan Fenerbahçe öne geçmeyi başaramadı, sportmenlik dışı faulden kaynaklanan faul atışlarınıda isabetli kullanan Beşiktaş ilk devreyi de 41-39 önde kapattı.

İkinci devre için takımlar sahaya geldiğinde Beşiktaşlı oyuncular yerlerinde duramıyorlardı. Bu maçı ne kadar çok istedikleri her hallerinden belli oluyordu.  Fenerbahçe Berk'le sayılar bulurken Beşiktaş önce Kartal sonra da üç pozisyon üst üste Batu'yla üçlükler bularak müthiş bir seri yakaladı ve skor üstünlüğünü ele aldı. Maçı koparma şansını iyi değerlendiremeyen Beşiktaş, Fenerbahçe'nin sayılarına engel olamadı. Son çeyreğe 56-55 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi.

Son periyoda yine iyi başlayan Beşiktaş, Metecan'ın tutmakta güçlük çekince farkın 1'e inmesine engel olamadı.  Fenerbahçe Berk ile maça tutunurken Beşiktaş, farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Metecan'ın alan savunmasına karşı kullandığı şutlardan isabet bulamayan Fenerbahçe skor bulmakta güçlük çekti. Berk'in üçlüğü farkı tekrar 1'e düşürse de Beşiktaş pota altından bulduğu sayılarla geriye düşmedi. Son 35 saniyeye 70-67 önde giren Beşiktaş, faul hakkını bu pozisyonda kullandı.  Hücumda olan Fener, Mehmet Şanlı ile anlamsız bir hücum kullanınca genç oyuncunun üç sayılık basketi çembere bile değmedi. Kalan süreyi de iyi değerlendiren Beşiktaş karşılaşmadan 72-67 galip ayrıldı.

İstanbul Şampiyonu olan Beşiktaşlı kardeşlerimize gönülden tebriklerimizi yolluyoruz. Maç içinde birbirlerini çok iyi motive ettiler, çok istediler ve sonunda başardılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder