height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

15 Ocak 2011 Cumartesi

Antalya BB- Galatasaray CC Maç Analizi ( Geçen Haftanın Acısı Çıktı )



Geçen hafta kendi sahasında ligin bence en flaş ekibi Olin Edirne'ye kaybetmişti Galatasaray CC. Bu hafta bir tepki vermeleri bekleniyordu. Rakip Antalya BB'de antrenörleri Ahmet Kandemir'in cezası sebebiyle üst üste mağlubiyetlere bu maça çıkmıştı. Bu tepkiye uygun bir rakipti.

Maç top kayıpları ağırlıklı başladı. İlk periyot Galatasaray'ın 17-14 üstünlüğüyle geçilirken Ermal Kurtoğlu'nun  8 sayısı önemliydi. 2.periyot tempoyu iyice arttıran Galatasaray Tutku Açık'ın 2 periyotta yaptığı 6 asist ve yeni transfer Jerry Johnson'ın kaydettiği 9 sayıyla devreyi 34-45 önde kapattı.

İkinci devreye aynı tempoyla başlayan Galatasaray Rancik'in biraz toparlanması ve Johnson'ın asistlerde de ön plana çıkmasıyla Antalya BB.'nin direncini kırdı.  90 doğumlu Göksenin'in bol süre aldığı bu peryiotun sonunda Galatasaray'ın 74-51 üstünlüğüyle sona erdi. Son periyodun ilk iki dakikası sayısız geçilirken disiplininden taviz vermeyen Galatasaray maçı rahat bir biçimde 70-89 noktaladı. Antalya BB'nde son peryiotta genç oyuncular Gökper Gen ve Erdinç Balto süre aldı. Karşılığını pek veremeseler de bu oyuncular için bu süreler çok önemli. Galatasaray'da Göksenin hariç genç oyuncuların süre bulamaması da kendi adıma üzüntü verici bir durumdu.

Galatasaray'da yeni transfer Jerry Johnson'ın 2/2 2 sayı  4/2 3 sayı ve 4/4 faul isabetiyle 14 sayı atıp , bence çok daha önemli olan 7 asist yapması sene başından beri sıkıntı olarak görülen 2 numara için çok yerinde bir transfer olduğunun sinyalini verdi.

Rocheste'nin 16 sayı 8 ribaunt ve 8 asistlik performansıda etkileyiciydi. Zaten Galatasaray  isabetli attığı 33 basketin 27'sini asist üzerinden buldu.

Antalya BB'nde Muratcan Güler takımını  sırtlamak isteselerde John Prince dışında kendilerine katılan bir arkadaşlarını bulamadıkları ve asist-top kaybı oranı çok düşük kaldığı için 70 sayı atabildi. Savunmadaki dirençsizlikleri geçen haftalarda olduğu gibi yine devam etti ve 89 sayı yediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder