height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

22 Ocak 2011 Cumartesi

Makale: Ülkemiz için güzel bir örnek !

Günlerden 11 Eylül... Bu günün ne hatırlattığını, neden olduğunu hatırlamak yerine, aslında O günden çıkıp yara sarmanın önemine vurgu yapan bir olay vardı 2005'te. Ne kadar da kötü bir gündü Amerikalı insanlar için aslında. Ama anlayış farkı bariz öne çıkıyor. Houston Rockets'in eski oyuncusu, 2 şampiyonluk yüzüğü olan Kenny Smith, bu şekilde hatırlamadıysanız eğer şu anda TNT/NBA TV'de yorumculuk yapan, ve Blake Griffin'i smaç yarışmasına hazırlayacak isim olan Kenny Smith diyelim; kendisi 2005'te kendi şehrine yardım amacıyla bir charity (yardım amaçlı iş) organize etti.

 O yıl, hem Houston hem de New Orleans gibi Texas State'in illeri katrina kasırgasında milyar dolarlık zarara ve onlarca can kaybına sebep olmuştu. Örneğin New Orleans ancak birkaç senede toparlanabildi, ki toparlanıp büyük bir organizasyona sahne olduğu ilk yıl 2008 Allstar Game'dir. 2005'teki Bu kötü yaraya merhem olma amacıyla, geliri tamamen kasırgadan etkilenenlere bağışlanacak bir bağış organizasyonu düzenlenledi Smith. Maçtan önce oyuncular, şu anki NBA Cares etkinlikleri gibi yemek dağıtımları, barınak ziyaratleri gibi şeylerle ilgilendiler, maç ile de yaklaşık 1 milyon $ gelir elde edildi.  Toyota Center'da bu organizasyona 5-6 sene öncesinin elit kademesindeki tüm oyuncular katılmıştı.

Benim bahsetmek istediğim konuysa aslında bu olayların çok da bize uzak olmadığı. Bu kadar yardımseverliğimizle övündüğümüz, misafirperverliğimizle yüceltildiğimiz ülkemizde, ülkemizin insanında, reklam kaygısı olmadan, hiçbir karşılık beklemeden bu organizasyonları yapabilecek kapasitedeyiz, hem basketbol hem futbolda. Yapılmıyor mu ? Elbette yapılıyor. Ama tam futbolcu maaşlarının bu kadar yüksek olduğu için hep tartışmalı olduğu dönemde, böyle şeyler sadece futbolcuların jübilesi amacıyla yapılmamalı. Bakanlık seviyesinde (Spordan Sorumlu Devlet Bakanı), Federasyon seviyesinde girişimler ve oyuncular aracılığıyla bu tip organizasyonlar yapılabilir. Nasıl olsa salonlar devletin, maddi destek deseniz, sponsor olmak için yarışan şirketler bunun için de eminim yarışacaklardır. Belki de Federasyon artık Antalya BŞB gibi ufak bütçeyle takımlarla uğraşmayı bırakmalı, en azından ne kadar çamura battıklarını olaya politikayı da katarak göstermemeli (!) demeyi hiç istemiyorum çünkü (bkz: Turgay Demirel yazın referandum için neler demiş). Çünkü bir sonraki sefere 2010 Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyon kendilerini kurtaramayabilir. En azından imajlarını düzeltmek için böyle doğru şeylere ihtiyaçları var. Neyse durumu karartmayalım. Umarım kendimi anlatabilmişimdir sizlere bu güzel etkinliği anlatarak. 2005'teki bu güzel organizasyonu bana hatırlatan, iyi niyetinden zerre şüphe duymadığım Sercan Gönen'e teşekkürlerimi borç bilirim.

 İşte o günden kalma güzel hareketler:


Maçın sonunda Arenas ve McGrady çıldırıp üçlük yarışmasında girişiyorlar hem de ortasahadan !

Kobe T-Mac'a alley-oop pasını resmen uzatıyor !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder