height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

25 Ocak 2011 Salı

Avrupa Mesaileri Başlasın

Bu sene ülkemizi 4 takım Avrupa kupalarında temsil ediyor. Karşıyaka Eurochallange'da , Galatasaray Eurocup'ta, Efes Pilsen ve Fenerbahçe'de Euroleague'de bu onuru sürdürüyorlar. Karşıyaka, geçtiğmiz hafta deplasmanda Antwerp'i 89-82 yenerek müthiş bir başlangıç yapmıştı. Bu hafta İzmir'de o baskıcı ve yıldırıcı tribünleri önünde Sloven temsilcisi Nova Mesto ile karşılaşacaklar.  Bir ekol ülkesi takımı olan Nova Mesto ilk gruplarda sadece bir mağlubiyet aldılar geçtiğimiz haftada galip geldiler. 30 yaşındaki skorer oyuncuları Goran Ikonıc'in sürüklediği Nova Mesto'da Fenerbahçe'den tanıdığımız Christopher Booker'da oynuyor. Furkan'ın yokluğuna alışan Karşıyaka bence güzel bir galibiyetle gruptan çıkma şansını yükseltecektir.



Galatasaray ise İspanya'nın Estudiantes takımıyla oynayacak. Geçen hafta müthiş bir son periyot oynadıkları Caserta maçını uzatmada kaybeden Cimbom bu maçı Abdi İpekçi'de kazanmak zorunda. Bence çok rahat başaracaklar bunu. Bulduğu saha içi isabetlerin %70 ini asist üzerinden bulan Galatasaray geçen hafta sadece 10 asistte kalmıştı. Bunu yukarı çektikleri seviyede başarılı olabiliyorlar. Ayrıca yeni transfer Ömer Onan'ın Amerika şubesi Jerry Johnson'da takıma iyice alıştı. Estudiantes ise klasik bir İspanyol takımı düzeyinde dengesiz. Yüksek skor potansiyeli olan Estudiantes'te de tanıdık biri var. Beşiktaş'ta forma giyen Tyrone Ellis. Ayrıca Nba'de de forma giyen Malaga ve Olimpia formaları giymiş Jırı Welsch takımın önemli isimlerinden. Bence Galatasaray yıldırıcı savunması, fast-breakleri ve asist üzerinden bulacağı kolay sayılarla Estudiantes'in direncini kırıp rahat bir galibiyet çıkartacaktır.   İddaacı arkadaşlar için 3.5 6.5 handikap var Estudiantes'e. Bence Galatasaray çok rahat 1/1 yapacaktır maçı.




Efes Pilsen Euroleague Top 16'daki 2.maçında Partizan cehennemine pardon deplasmanına gidiyor. Partizan geçen sene yaptığı müthiş süksenin ardından takımını yine gençlere emanet edip kemik kadroyu sattı. Bunu başak bir takım yapsa büyük ihtimalle 1 galibiyetle falan elenirdi ilk turda fakat sistem olmak, ekol olmak böyle birşey ki kendilerini Top 16'ya attılar. Bundan daha ileri gidemezler tabi ki ama çok hoş bir tecrübe olacaktır. Unutmayalm ki bu takımın yaş ortalaması sadece 23.5. İlk maçta Real Madrid'e deplasmanda beklenildiği gibi ciddi bir farkla yenildiler. Temsilcimize gelirsek eğer Siena galibiyetiyle başlamak önemliydi. Bunu başardılar fakat önceki yazılarda da söylediğim gibi fark biraz daha yüksek olmalıydı. Ender'in 10 günlük bir sakatlığı var dicem de zaten Perasovic baba Euroleague'de pek düşünmüyor Ender'i. Wisniewski-Kerem Tunçeri ikilisini daha çok tercih ediyor. Efes Pilsen gruptan çıkmak için kesinlikle deplasmanda galibiyet  çıkarmak zorunda. Partizan maçı da buna en uygun maç denebilir. Çünkü maçlar ilerledikçe Siena'dan veya Madrid'den galibiyet almak öyle kolay değil. Keyifli bir maç olacağa benziyor. Müthiş seyirci baskısını atlatabilirse Efes Pilsen bence gerekli galibiyetle dönecektir.





Fenerbahçe Ülker, geçen sene final oynayan diğer ekip Olimpiakos'u da deplasmanda yenerek muhteşem başladı. O galibiyeti anlamlandırmak bu maçta alınacak farklı bir galibiyetten geçiyor. Sinan Erdem'de biletlerin bitmek üzere olduğunu düşünürsek taraftar gerekli ortamı sağlayacak. Valencia'nın kadrosuna bakarsak kesinlikle çekinmemiz gereken oyuncular var. Omar Cook, 22 yaşındaki Victor Clever, Rafa Martinez, harika bir Dünya Şampiyonası geçiren Savanovic, Fransa Milli Takımının guardı  Nando De Colo, Florent Pietrus, Javtokas ve bence en önemlisi antrenörleri Pesic. Özellikle Pesic geldikten sonra disiplinli oynamaya gayret eden, daha az sayı yemeye gayret eden Valencia bir potansiyel olabilir fakat Fenerbahçe'nin topu pota altına indirdiği her pozisyonda bulacağı basketler ya da Javtokas'ın yaşayacağı faul problemleri işi kolaylaştırabilir. Tabi bunun dışında çok formda olan Ömer Onan, Tomas da aynı performanslarını sürdürdükleri takdirde Fenerbahçe rahat bi galibiyet elde edecektir. İddaacı arkadaşlara bir önerim de burada olacak. Fenerbahçe
ilk yarı 3.5 maç sonucu da 7.5 barajını rahatlıkla aşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder