height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

29 Ocak 2011 Cumartesi

Makale: NBA'de ikinci yarıda planlamalar


NBA'de ikinci yarıya girmiş bulunmaktayız. Takımlar son takas seçeneklerini düşünürken bir yandan da performanslarını üst seviyeye çıkarma peşindeler. Melodrama (Sekou Smith sağ olsun kazandırdı bu deyimi, şimdi herkesin dilinde-Melo takası için kullanılan ve yılan hikayesine dönen durumu anlatmak için kullanılır) ikinci yarı da devam edecek durumda. Melo her durumda önemli bir parayı cebine koyacak. Nets'e giderse takımın çehresini önemli bir şekilde değiştirecek. Fakat hala bir sonuç yok. Hele de New York formdayken, takas için adı geçen oyuncuları Chandler ve özellikle Fields kısmi olarak 'uçuş' moduna geçince, şu an için bu takasta bir hareket yok.

Diğer olası bir takas takımı da şu an için Utah olarak gözükmekte. Utah Jazz aslında sezona çok iyi bir giriş yapmıştı, özellikle kasım ayının sonunda 22-5 gibi bir galibiyet mağlubiyet rakamına sahiptiler, fakat özellikle aralık ve ocak aylarında çok büyük düşüş yaşadılar. Son Minnesota maçından önce 6 maçlık bir mağlubiyet serisine sahiptiler. Sorunları çok belli zaten, savunma, uzunlar (olmayan) ve özellikle de bench katkısı, çünkü geçen sene benchi oluşuran oyuncular bu sene ilk beşte oynuyorlar, yeni gelen Bell ve Jefferson istenen seviyeye gelemedi, Mehmet'in eksikliği de dahil bunlara. Utah'tan da bir takas hamlesi bekleyebiliriz.

Miami Heat için ise arada büyük üçlüden sırayla hepsi ara ara sakatlık yaşadılar, fakat bunların dışında en önemli darbe de sanırım Haslem'in sakatlığı olmuştur. Bunun dışında Chalmers'ı ve Miller'i kazandılar. Chalmers savunma başarısı sayesinde Arroyo'nun önünde ilk beşe yerleşti. Haslem'in dönmesiyle büyük üçlü bu kısmen kısa, pota altı zaaflı beşiyle aslında bu yakaladığı galibiyet serisine yetişebilir.

Bunlar dışında belki de senenin en önemli sürprizi tahmin edersiniz ki Blake Griffin'dir. Bu son ayda da Baron Davis ile takım performansı yukarı çıkınca Clippers takımı gerçekten 10 maçın olduğu bir günde izlenebilecek maçlardan önemlileri arasına geldi. O kadar ki, takımın en iyisi olmasını geçtim, hatta maç kazandıracak üçlükleri denemesini geçtim, smaçları söylemiyorum bile, yılın çaylağı ödülü Wall'ın sakatlığı sayesinde alma ihtimali çok yükseldi. İsminin şu an MVP ödülü arasında ilk onda geçtiğini söylesem ?

Merak ettiğim diğer bir takım da Boston'un durumunun ne olacağı. Çünkü Perkins döndü ve basketbolu çok özlemişe benziyor. Acaba San Antonio ile birlikte Boston da enerjilerini yine Playoff'a mı saklayacaklar ? Bakalım göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder