height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

5 Mart 2011 Cumartesi

Akatlar'da Kazanan Beşiktaş Cola Turka


Geçtiğimiz hafta oynanan Bornova deplasmanından Marcelus Kemp'in 35 sayısıyla farklı kazanarak dönen formda Beşiktaş için,Akatlar'da ligin sonuncusuyla oynanacak maç çok zor olmamalıydı zaten. Fakat Oyak Renault artık lige tutunmak için son kozlarını oynuyor olduğu için dikkat edilmesi gereken bir maçtı. Kaybedecek bir şeyi olmayan takımlarla oynamak her zaman zordur ki geçen hafta Fenerbahçe'ye yalnızca 5 sayı farkla yenilerek gösterdi bunu Oyak Renault.

Maça Chatman-Serkan-Kemp-Cevher-Likholitov 5'iyle başladı Ergin Ataman. Renault biraz daha iyi başladı ve 4.dakika 6-10 geçildi. Daha sonra biraz silkinen ev sahibi takım maçta ilk defa Serkan'ın üçlüğüyle öne geçti.(11-10). Bu dakikadan sonra karşılıklı basketlere sahne olan maçın ilk çeyreğinin bitimine 01.38 kala 19-20 ile öndeydi Renault. Fakat Chatman ve Serkan'ın basketleriyle toparlanan Beşiktaş, 8-0'lık bir seri yakaladı ve ilk periyodu 27-20 önde kapadı.

Arkasına aldığı rüzgarla 2.çeyreğe de iyi girdi ev sahibi takım ve yaklaşık 3 dakika gibi kısa bir sürede 13 sayı bularak bir anda 40-22 yaptı skoru. Fakat bu durum çok uzun sürmedi ve üç sayılık basketlerle ilk yarının bitimine yaklaşık 4 dakika kala farkı 9'a indirdi Oyak Renault(40-31). Daha sonra oyunda denge kuruldu ve devrenin bitimine kadar sayı farkında büyük değişimler yaşanmadı. Devre de 50-41 Beşiktaş CT lehine sona erdi. İlk devrede Conroy'un 18 sayısı ile ayakta kaldı Renault. Beşiktaş'ta ise Serkan ve Chatman 10'ar sayıyla oynadılar.

2.devrede durumu idare etme havasında olan Beşiktaş'ın oyundan düşüşü, aradaki farkın 3'e inmesine sebep oldu(54-51). Fakat ilk sayılarını devrenin bitiminde bulabilen Bornova maçının yıldızı Kemp arka arkaya sayılarla takımı tekrar ayağa kaldırdı ve farkı yeniden açan siyah beyazlı takım, bu çeyreği de 18 sayı farkla 74-56 önde kapamayı başardı. Dediğimiz gibi çeyreğe 3 sayıyla başlayan Kemp, 10 dakika sonunda 15 sayıya ulaşmıştı.

Son çeyreğe kenardan gelen Hüseyin Beşok ve Ignerski'nin basketleriyle başlayan Beşiktaş, 2 dakika içinde maçtaki en yüksek farka ulaştı (80-56). Bundan sonra artık ümidi zaten az olan Oyak Renault takımı iyiden iyiye havlu atmış oldu ve istikrarlı bir şekilde farkı koruyan siyah beyazlı takım, maçı da 89-68 kazanmayı başardı.

Beşiktaş Cola Turka'da neredeyse her oyuncu skora katkı yaptı. Toplam 5 oyuncunun çift haneye ulaştığı takımda, Ignerski kenardan gelip attıığı 16 sayıyla en skorer isim olarak dikkat çekti. Ayrıca Kemp 15, Chatman 13 sayı 6 rib, Serkan 11 sayı, Likholitov da 10 sayı 8 rib'luk performans sergiledi. Karşı tarafta ise 20 sayı atan Conroy en skorer isimdi.Ogün Sevinç ise 14 sayı attı atmasına fakat 4-11'lik bir üç sayı yüzdesiyle oynadı.

Beşiktaş böylece 20.maçında 13.galibiyetini almış oldu. Ogilvy'nin tahminen bir sakatlık dolayısıyla hiç süre almadığını eklemek lazım. Fakat ilerleyen maçlarda da bu 5'in daha yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Cevher yabancı kısıtlamasından dolayı ilk 5'te oynamak zorunda olan önemli bir oyuncu Beşiktaş için. Ancak Ogilvy ile birlikte oynadıkları zaman savunmada çok aksıyorlar. Rakip takımların pivotları her maç şov yapıyorlardı. Likholitov'un pota altı sertliği için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum ki her maç 20'ye yakın hücum ribaundu veren Beşiktaş, çok ölçü olmasa da bu maçta 12'de kaldı. Oyak ise artık kazanmak zorunda. Ligin bitmesine oldukça zaman var fakat bir ışık göstermeleri lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder