height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

6 Mart 2011 Pazar

Fenerbahçe Trabzon'da Ayağa Kalktı



Euroleague'de perşembe günü Valencia'ya yenilerek elenen ve lige dönen Fenerbahçe Ülker, play-off mücadelesi veren zorlu Trabzon deplasmanına gitti.

Maça Marko Tomas ve Kaya'nın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker'e Trabzon, Goran Cakic ve Ali Karadeniz'le cevap verdi. Hücumda kolay sayıya gidebilen Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş'ı da devreye sokarak ilk periyodu 30-22 önde tamamladı.

Alvin Snow'un sayılarının yanında savunma sertliğini de arttıran M.P. Trabzon, ilk 5 dakika geçilirken sadece 5 sayıya izin verdi. Hadi Özdemir'in bulduğu sayılara, Igor Milosevic'te eşlik edince öne 30 saniye kala öne geçti Trabzonspor fakat Ömer Onan'ın basketiyle devre 43-42 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi.

İkinci devreye iki takımda hücumda yanlış tercihlerle başladı. Ali Karadeniz'in sayıları Trabzon'u oyunda tutarken Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic ve Kaya Peker'den katkı almaya başladı bu dönemde. Ukic'in üst üste iki basketiyle son 2 dakika 60-52 önde giren Fenerbahçe, periyot sonuna kadar hata yapmadı ve periyodu 68-56 önde bitirdi.Kinsey'in süre biterken orta sahadan attığı basket görülmeye değerdi.

Son periyota diri giren Ali Karadeniz farkı kapatmak için uğraşsa da kendisine yardım edecek bir arkadaşı çıkmadı. Kaya Peker'in hem hücumda hem de ribauntlarda gösterdiği performans Fenerbahçe Ülker'in farkı korumasına yardımcı olud. Rasic ve Alvin Snow'un sayılarıyla 6 dakika kala fark 5'e kadar düştü. Oğuz ve Lavrinovic'in 5 faulle oyun dışı kalmasından dolayı Emir Preldzic 4 numaraya geçti. Ömer Onan'ın hücumda sorumluluk alması ve Ukic'in basketleriyle kontrolü tekrar eline aldı Fenerbahçe Ülker ve maçı da 86-74 önde bitirdi.

Alışılagelmiş bir söylem olacak ama, hakemler gerçekten yine çok kötüydü. Çaldıkları veya çalmadıkları fauller, kaçırdıkları hatalı yürümeler, oyuncuların ve antrenörlerin itirazları ve bağrışları altında ezilmeleri, pazar günü huzurlu bir derbi yaşamamıza engel oluyor.

Maçın önemli noktalarına gelirsek; Trabzon'da Ali Karadeniz'in 27 sayı 9 ribauntluk performansına Alvin Snow'un 14 sayılık katkısı dışında katılan olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Fenerbahçe Ülker rakibinden 20 fazla iki sayılık şut kullanıp, 12 fazla ribaunt çekti. Toplam 49 ribaundun 19'unun hücum ribauntu olması kolay sayı bulmasına sebep oldu Fenerbahçe'nin. 5 oyuncunun çift haneli sayılar ürettiği Fenerbahçe Ülker'de  Kaya Peker'in 15 sayı 12 ribaunt, Emir Preldzic'te 13 sayı 7 ribauntla oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder