height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

22 Mart 2011 Salı

Bir Kavga Hikayesi-1

Türkiye Basketbol 2.Ligi'nde oynana Hacettepe Üniversitesi-Selçuk Üniversitesi maçının bitiş düdüğüyle birlikte olaylar çıktı. İki takım oyuncuları arasında yumruklaşmalar yaşandı. Özel güvenlik görevlilerin yetersiz kaldığı olaylar, soyunma odalarında da bir süre devam etti.

Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü internet sitesinden yaptığı açıklamada sezon sonunda basketbol şubelerini kapatacaklarını söyledi. İşte açıklamanın tam metni :


"Hacettepe Üniversitesi maçında karşılaşma öncesi ve sonrası yaşanan olayların basketbol sporunda görülmemiş çirkinlikler olduğunu söyleyen Kulüp Başkan vekili Zeki Çimen mevcut görüntü ve fotoğraflarla hukuki anlamda haklarını arayacaklarını salonda yaşanılan çirkin saldırıya maruz kalan yönetim kurulu üyeleri olarak ‘Böylesine kritik bir maçta lig komiserinin bile olmaması maç öncesi inanmak istemediğimiz korkunç iddiaları güçlendirmiştir. Lig sonu itibarı ile artık basketbol şubesinin kapatılmasını istiyoruz’ dedi.
Torku Selçuk Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ile oynanan maç öncesi sonrası yaşanılan olaylar iddialar ve saldırı olayının ardından takımın ligden çekilmesi ve kulübünde basketbol branşını kapatması yönünde olağanüstü toplanma kararı aldı.
Başkan ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut ile çok sayıda yönetim kurulu üyesinin gözleri önünde maç öncesi camiada dolaşın çirkin iddiaların bu maç esnasında yaşanması, karşılaşma sonrası Hacettepe Üniversitesi yönetici, sporcu ve bazı sivil görevlilerin ev sahibi takımın maçı kazanmasına rağmen başta Selçuk Üniversitesi yöneticileri olmak üzere sporculardan Hakan Üsküplü, Aziz Can ve Alican’ı resmen darp etmeleri Konya’da şok etkisi yaptı.
Karşılaşmayı izleyen yöneticilerden Kulüp Başkan Vekili Zeki Çimen Hacettepe Üniversitesi spor salonunda yaşanılan olayların futbol maçlarında dahi görülmediğinin altını çizerek ‘Basketbol sporu gibi nezih bir branşta iki örnek üniversite camiasının temsilcilerinin sportif bir karşılaşmasında yöneticilerimize, antrenörümüze ve sporcularımıza yapılan fiili saldırıyı asla kabul edemeyiz’ dedi.
Sarı-Mavili kulübün yöneticileri basketbol şubesinin kapatılması için olağanüstü toplantı kararı aldıklarını söyleyerek: ‘Bu karşılaşma öncesi Basketbol Federasyonu MHK tarafından belirlenen hakemin bizce bilinen bir başka kulübün isteği doğrultusunda değiştirilmesini, böylesine zorlu bir maçta lig komiseri görevlendirilmemesini, salon dışında da olsa polis bulunmamasını ve yöneticiler, teknik heyet ve sporcularımızın bizzat salonda görevli özel güvenlikçiler tarafından darp edilmelerini maç öncesi inanmak istemediğimiz iddialar ile örtüştüğünü gördük’ dediler.
Olayların başlamasında bizzat kamera çekimlerinde de görüldüğü gibi Hacettepe Üniversitesi oyuncuları kondisyoneri ve bazı yöneticilerinin aktif rol aldığının altını çizen yönetim kurulu üyeleri özel güvenlik önlemlerinin yetersiz kalması daha doğrusu olaylara seyirci olmaları nedeni ile Hacettepe Üniversitesi taraftarlarının salona inerek kavga olayına bizzat dahil olduklarını da belirttiler.’
basketdergisi.com sitesinin yayına verdiği videoları bizde yayınlayalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder