height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

4 Mart 2011 Cuma

İstatistik Köşesi

Sezonun geri kalan kısmıyla ilgili, nba'in internet sitesinden topladığım istatistikleri paylaşayım istedim sizlerle. Mart ayının başına kadar olan dönemde, maç sonunda skoru değiştirmek için yapılan 186 girişimden sadece 45'i başarılı olmuş. 900'ün biraz üzerinde maç oynandı bu zamana kadar. En yakın olanlardan biri, Channing Frye'ın Williams'ın ilk Nets formasını giydiği gecede yapmış olduğu. Frye ilginç olarak, bunu bir önceki gece Indiana maçında da yapmıştı. Frye iki gün üst üste bunu yapan ilk oyuncu değil, hafızamızı biraz zorlayığ hatırlayacağız ki, Manu Ginobili, yine bu sezon 15 ve 16 Aralık'ta bunu üst üste başarmıştı. Ginobili'nin nasıl bir crunchtime oyuncusu olduğunu zaten anlatmaya gerek yok.

Bu sene tam 125 oyuncu son saniye basketleri denedi. Teknik olarak, son 10 saniye içinde atılan son basket olması ve üzerine başka sayı yapılmaması gerekiyor aslında. Ayrıca, basket skoru eşitlemek için değil, Takımını öne geçirip maçı kazanmak için gerçekleştirilmeli .

Bahsettiğim iki oyuncu dışında bunu birden fazla yapan oyuncular ise şunlar:
-Michael Beasley
-Deron Williams
-Rudy Gay

İşin bir de tabii kötü tarafı var, deneyip de başaramayanlar...Jordan Farmar, LeBron James, Chris Paul ve Louis Williams bu sene son saniye basketlerini üçer kez denediler, fakat hiç isabet bulamadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder