height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

6 Mart 2011 Pazar

Hawks'ın kötü GM geleneği

Hawks bu takas döneminde de oyun kurucu pozisyonuna kalburüstü bir oyuncu bulmayı başaramadı. Deron Williams gibi bir oyuncu için takas lafları köşelerde edilirken, (özellikle de Sloan'ın gidişince kötü kahraman olduktan sonra) Atlanta'nın bir hamle yapmaması çok ilginç. Hem de Williams için elden çıkarabilecek parçaları vardı yeterince.
Özellikle Jeff Teague'in aradıkları oyuncu olmadığını anladıktan sonra takas düşünmeye başladılar. Fakat bula bula Kirk Hinrich'i aldılar. Tamam, Hinrich iki guard pozisyonuna da önemli bir alternatif olacaktır, fakat Hawks'ın genel menejeri Rick Sund'un yöntemleri bence sorgulanmalı. Sund 2008'de göreve geldi Billy Knight'ın yerine. Atlanta'nın draft kabusunda Teague ilk değil. Billy Knight da, bu alanda önemli bir isim. Josh Smith'i 2. sırada draft eden kişi kendisi. Ama aynı zamanda, ki bu en önemlisi, 2005 gibi bir draftta 2. sıradan seçme hakları vardı. Sormakta haklısınız, yaptıkları Bucks'un Bogut'u seçmelerinden daha kötü mü ? Yanıtım evet. NBA'de oyun kurucunuz olmadan bir hiçsiniz, bunu onlar da biliyor. Fakat ilk turun ikinci sırasından da Marvin Williams da seçilmez ki kardeşim ! Bunu yaptılar, sonraki 6 sene de ellerinden çıkarmaya çalıştılar. Draftta ilk iki üç oyuncu, etrafında takım kurabileceğiniz oyunculardır. Hele de seçtiğiniz oyuncunun arkasında draftta;
1) Chris Paul
2) Deron Williams
3) Raymond Felton
gibi oyun kurucular varsa, bunlar seçiliyorsa, üzülmeniz gerekir. Şimdi Nets Deron Williams'ın üzerine bir takım kuracak, Hornets zaten Paul üzerinden bunu birkaç kere denedi bile. Marvin Williams'ı ancak aynı sene draftından oyuncumuz Ersan ile kıyaaslayabiliriz başarı anlamında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder