height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

6 Mart 2011 Pazar

Bir Devrede Muhteşem Galibiyet

Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftasında Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen’i 80-64 yenerken 7 dakikada bulduğu 19-0′lık seriyle zafere ulaştı.

Galatasaray Cafe Crown üst üste 4. maçını kazanırken Efes Pilsen son 4 maçta 3. yenilgisini aldı.
Efes Pilsen, maça çok iyi bir giriş yapıp hem savunmasında sert kaldı hem de hücumda hareketli olup Rakocevic’in üçlükleriyle 3. Dakikada 10-2 öne geçti. Ancak Rakocevic’e yapılan faulün çalınmaması ve ardından Sırp oyuncunun teknik faul almasıyla momentum Galatasaray’a geçti. Faul limitini dolduran Efes Pilsen karşısında Sarı – Kırmızılılar ilk çeyrekte 7/8 faul atıp 7. Dakikada 14-12 öne geçti. Ancak bençten gelen Murray dışarıdan bulduğu sayılarla yeniden Efes Pilsen’i öne geçirdi ve ilk çeyrek 25-18 Efes lehine sonuçlandı. Efes bu çeyrek 5/6 ile üçlük attı.

Galatasaray Cafe Crown ikinci çeyrekte 4 kısaya geçti. Tutku oyuna girerken Sinan başarılı oyuncuyla eşleşti. Galatasaray bu dakikalarda özellikle Andric’i içeride çok iyi kullandı. Efes’in pota altına göre uzun kalan Andric 8 dakikada 12 sayı bulup takımını 19. Dakikada 40-39’luk üstünlüğe taşıdı. Efes Pilsen hücumda kötü seçimler yaparken Shumpert ¼ faul atınca Efes soyunma odasına 42-41 önde girdi. Dışarıdan çok iyi atmaya devam eden Efes Pilsen bir ara 7/8’lik faul oranı yakalarken devreye 8/12 ile girdi.

Galatasaray ikinci yarıda iyi savunmasını sürdürüken Sarı – Kırmızılılar farkı 1 sayıya kadar indirdi. (46-47) Ancak Johnson’ın yaptığı sportmenlik dışı faul Efes Pilsen’i ayağa kaldırdı. Efes Pilsen Kerem Tunçeri ve Gönlüm ile sayılar buldu. Tutku ile Andric oyuna girince alan savunması yapan Efes Pilsen karşısında Sarı – Kırmızılılar, Haluk’un da oyuna girmesiyle ekstra pasları yapıp üst üste iki üçlükle maça dengeyi getirdi ve son bölüme 54-54 girildi.

Galatasaray Cafe Crown, maçı koparan serisine devam etti. Shumpert üst üste iki üçlük daha bulurken Sarı – Kırmızılılar hücum ribauntlarına da hakim oldu. Andric’in de devreye girmesiyle 34. Dakikada seri 19-0’a çıktı ve Galatasaray 67-54 öne geçti. Efes Pilsen Roberts ile 7 dakika sonra basket bulurken Efes Pilsen Thornton’u 4’e çekip Robert’ı 5’de kullandı ve 5 kısaya geçti. Ancak Galatasaray bu düzene karşı hücum ribauntlarını da alıp Tutku’nun da son bölümde bulduğu üçlüklerle 12 dakikada 32-9’luk seri bulup maçı 80-64 kazandı

Alıntı : basketdergisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder