height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

18 Mart 2011 Cuma

Iverson'da Umut Verici Gelişme


Yaklaşık 2 aydır takımından uzak kalan ve bu süreçte milyonda bir görülen sakatlığının tedavisiyle ilgilenen Beşiktaş Cola Turka'nın süper yıldızı Allen Iverson'ın geri dönmek için doktorundan son gelecek onayı beklediği açıklandı. ESPN'in haberine göre oyuncunun menajeri Gary Moore Türkiye'ye dönüp artık daha sıkı antrenmanlara başlayabileceğini söyledi. Haberde zaten bir süredir de koşu ve şut antrenmanı yaptığından ve Dr. James Andrews'ın pazartesi günü yapacağı son test ve onayıyla sakatlık sürecinin sonlanacağından bahsedilmiş.

Beşiktaş CT Iverson yokken oldukça iyi bir performans sergiledi. Kupada Efes'i yenip finalde FB Ülker'e kaybetti. Ligde ise Banvit yenilgisi haricinde bir sıkıntı yaşamadı ve hatta geçen hafta FB Ülker'i deplasmanda üstün bir oyunla yenmeyi başardı. Buradaki en önemli soru "Beşiktaş'ın Iverson'a ihtiyacı var mı?" 

Kadroya bir göz atarsak; Chatman,Cüneyt,Serkan,Mustafa Abi ve Serhat Çetin,1 ve 2 numaralı pozisyonlarda oynayabilecek oyuncular. Derinlik anlamında bir sıkıntı yok fakat kalite açısından yeterli olmadığını söylemek gerek. Takımın üst üste aldığı galibiyetler ve Ergin Ataman'ın açıklamaları, haklı olarak hedefleri tekrar yükseltti. Şampiyonluk hedefi tekrardan deklare ediliyorsa eğer, yalnızca Chatman ve Serkan'ın skor yükünü çekmesi yeterli olmayacaktır. Üstelik Chatman'ın son maçlarda iyice takım organizasyonuna yöneldiğini düşünürsek geriye bir tek Serkan kalıyor. Özellikle Mustafa Abi ve Serhat kesinlikle kadro içinde gerekli ve oyuna girdiklerinde savunmaya dinamizm getirebilecek oyuncular fakat kenardan gelip skora katkı yapacak daha emin ellere ihtiyaç duyulacaktır. Bu yüzden sakatlığı düzelmiş, tekrar forma girmiş Iverson'a sadece Beşiktaş'ın değil, yeryüzünde her takımın ihtiyacı vardır. Eğer tekrar bir sıkıntı yaşamazsa Play-off'larda etkili olabilir.

Bir de tabii The Answer'ın kadroda ne şekilde kullanılacağı sorusu akla geliyor. Iverson baskın karakterli bir yıldız. Bulunduğu takımı domine etmeyi, sistemin merkezinde kendisinin olmasını ister. Bu, kariyeri boyunca böyle oldu. Coach Burak Bıyıktay zamanında Chatman'la uyuşamadıkları, takımın sıkıntı yaşadığı, takımın iki başlı bir yapısı olduğu çok netti. Fakat asıl mesele de bu iki oyuncuyu aynı kadroda optimum verimde kullanabilmektir. Burak Bıyıktay'ın özellikle Iverson'ın nasıl kullanılabileceğine dair en ufak bir düşüncesinin olmadığı ortadaydı. İşte Ergin Ataman'ın farkı burada ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Burak Bıyıktay'ın beceremediği şeyin üstesinden gelebileceğini, daha geçen hafta yaptığı açıklamada Iverson hakkındaki verdiği güvenoyuyla belirtti kendisi. Coach bu konuda kendisine güvendiğini ve eğer dönerse Iverson'ın en verimli şekilde kadro içinde kullanılacağını söylemişti.

Allen Iverson'ın Türkiye'ye gelişi, formayla poz verişi, sahaya çıkışı hem Beşiktaş taraftarı olan hem de en iyi oynadığı zamanları çocukluk dönemine isabet eden, NBA'i onunla tanıyan,seven benim gibiler için adeta büyüleyici bir masal kıvamındaydı. Yavaş yavaş forma girmesi, kulağa ilginç gelse de uyumlu ve olgun gözükmesi ve Avrupa basketboluna entegre olmaya çalışması oldukça ümit vermişti bizlere. Sonrasında yaşadığı çok şanssız sakatlık rüyadan uyandırmış ve adeta tadı damakta bırakmıştı. Umarım en kısa sürede geri döner ve O'nu izlemeye devam ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder