height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

3 Mart 2011 Perşembe

Mike Bibby Miami'de-Takas Analizi


Mike Bibby'nin Miami ile anlaşmak üzere olduğunu yazmıştık ki çok geçmeden bu durum kesinleşti. Kadroda yer açmak adına da Arroyo ile yollar ayrıldı. Daha sezon başı, büyük üçlü kurulurken bile kadrodaki guard yetersizliği fazlasıyla göze çarpıyordu.Mevcut kadrodaki Arroyo ve Chalmers'a sihirli bir değnek dokunmadığı sürece performansları zaten beğenilmeyecekti. Arroyo başlarda daha fazla süre alıyordu, son zamanlarda Chalmers tercihi ön plandaydı, hatta belli bir tatmin düzeyine ulaşmıştı kendisi.

Bibby'nin Heat'e bir şampiyonluk kazanmak için geldiğini dünya alem biliyor ki zaten 6.2 milyon dolardan feragat edip minimum kontrata imza attığını düşünürsek, bunu daha iyi anlarız. Herkes bu duruma çok şaşırdı fakat Bibby, kariyeri boyunca yeteri kadar para kazandığını, finansal durumunun kimseyi ilgilendirmeyeceğini söyledi. Aynı zamanda Atlanta'dan Washington'a takas olurken kimsenin kendisine haber vermediğini,büyük şok yaşadığından da bahsetti. Belli ki gururu kırılmış çünkü Hawks gibi kaliteli bir takımın ilk 5'inden bir anda amaçsız Wizards'ta Wall'un yedeği haline dönüşmeyi kimse istemez. Bibby ayrıca Miami'nin ihtiyacını tam karşılayacak oyuncu olduğunu, efektif olmak için şut atmak zorunda olmadığını, arkadaşlarına pozisyon hazırlayacağını söyledi. Maçlar oynandıkça gerçek ortaya çıkacak tabii ki.

Heat'in ihtiyacı, saha görüşü iyi olan, topu elinde istemeyen, rakip savunmalar Lebron ve Wade'e odaklanacağından ceza şutlarını yüzdeli sokabilen bir guard. Bibby'nin pozitif yönlerinden bahsedersek, kendisi tecrübeli, ceza şutu sokabilen, hatta iyi zamanlarında oldukça skorer bir oyuncuydu. Takımı oynatan bir oyun kurucu karakterine ise sahip değil. Savunması hiçbir zaman iyi seviyede olmamıştır ki bir de artık yaş kemale eriyor,savunma düzeyi oldukça düştü.Play-off'larda Rondo,Rose kalibresindeki isimlerle nasıl baş edebilecek? En önemli soru işareti bu sanırım. Bir de Arroyo'ya nazaran daha çok top kullanan,topu daha çok elinde isteyen bir oyuncu. Top paylaşımında problem yaşanır mı sorusu akıllara geliyor fakat Bibby'nin açıklamalarından da anlaşıldığı gibi Miami'de bunları sorun etmeyeceğini,onun da yüzük kaygısında olduğu için uyumlu olacağını düşünüyorum. Yani yaşlansa da Bibby Arroyo'dan hem daha tecrübeli hem daha kaliteli bir oyuncu. Savunma kısmını bir şekilde çözerlerse Heat için oldukça faydalı bir takviye haline gelir. Ah bir de uzun oyuncu düşünseler. T.Murphy de Celtics'e gitti zaten. Sahi ne olacak o pota altı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder