height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

11 Mart 2011 Cuma

Ömer'in çıkışı üzerine geniş bir makale-1


NBA'deki temsilcimiz Ömer Aşık, bu aralar kendinden bayağı söz ettirmeye başladı. Aldığı sınırlı dakikalarda, kendini ribaund anlamında kanıtlayan Ömer, 7 footer olmasına rağmen atikliğiyle önemli derecede atik etiketi kazanmış durumda. Takımın O'na güvenmesiyle birlikte, sayı gücü ve dakikaları almıştır. Bana inanmıyorsanız şu kadarını söyleyeyim, Chicago'nun savunma beşinde gösterilmeye başlandı Ömer. Bu sene 12 dakika süre alıyor ortalama olarak, bu rakam son zamanlarda 15-16 civarına çıkabiliyor. Aslında Thibodeau da Celtics geleneğinden yetiştiği için savunmaya bayılır. Ayrıca hızlı uzunların elmas kadar nadir ve değerli olduklarını da herkesten iyi bilir eminim. Ömer'e güven engelini aşıp O'na dakikaları verdikçe. Sezon sonu Chicago'nun pozisyonunu sabitlemesi üzerine, belki Ömer'i ilk beşte görebiliriz bile NBA'de ilk kez.
Chicago'da yerel gazeteci olan Sam Smith ise, O'nun Taj Gibson'dan daha kalıcı olabileceğini düşünüyor Chicago'da, eğer takıma bir süper yıldız takviyesi yapılmayacaksa. Bu önemli bir kredisi olduğunu gösterir temsilcimizin.
İşin magazin tarafından da bahsetmemek olmaz, tahmin edersiniz ki, oyuncumuza turkish delight yakıştırmaları yapılmakta, en çok delightımız lokumumuz ile bilinmemiz ne kadar hoş takdiri size kalmış, çünkü bir arkadaşıma Amerika'da nereli olduğunu sormuşlar, Türkiye cevabını alanlar, "Amerika'nın neresinde Türkiye ?" şeklinde karşılık vermişler, durum bu kadar yani. Geçen bir blogda okudum, Ömer'i eski NBA oyuncusu 4 şampiyonluk yüzüğü olan Will Perdue'ye benzetmişler, hemen ben de benzeyen bir fotosunu arayıp buldum sizler için.  Buyurun:
Bunu bulamasaydım uyuyamazdım herhalde. Şimdi rahatlıkla uyuyabilirim, ESPN izleyenler zaten bilirler Perdue'yi. 45 yaşındaki halini benzetememiş olabilirsiniz ama ben bu fotosunda bayağı benzettim açıkçası.

Basketbola dönersek, Ömer için Houston Courney Lee'yi önermişti takas olarak. Açıkçası Houston'da daha fazla dakika alabilirdi, fakat hem Houston şu an iyi basketbol oynuyor, hem de bu hamleyi yapmayıp Ömer'in başarısını gören Chicago ekibi gururlanıyor. Ömer'in çaylak sezonunda olduğunu ve oraya çok iyi ingilizce bilmeden gittiğini, uyum sağlamayı da başardığını unutmayalım. Gar Forman da "Burada uzun süre kalacak gibi" şeklinde yaptığı açıklamayla, hepimizi sevindirdi.
  
Bahsettiğim en iyi savunma beşi de şöyle: Gibson, Deng, Brewer, Watson ve Ömer. Bu beş şu anda NBA'in yenilen sayı alanında en iyi beşi. Evet, tüm NBA'de. Her 100 pozisyondan sadece 74.5 sayı yiyor bu beş ortalama olarak. Ayrıca, Ömer'in ribaund istatistiğini 48 dakikaya vurduğumuz zaman,15.7 gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Oynadığı dakikalarda ise, sahadaki ribaundların %19.1'ini alıyor. Bu rakam ise inanılmaz gerçekten... Önünde olduğu rakipleri ise şunlar:  Andrew Bogut (18.5), Tim Duncan (18.2), Al Horford (16.7), Pau Gasol (16.0), David Lee (15.5) ve Amar'e Stoudemire (12.9).
O'nun hakkında koç da şunları söyledi: "En çok geliştiği nokta, artık gereksiz fauller almıyor, boyalı alanda oynamasını öğrendi ve onun atletizmi ve boyu sebebiyle, bir pozisyonu üzerinden bitirmeniz çok zor"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder