height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

19 Şubat 2011 Cumartesi

Fenerbahçe Moral Depoladı




18. hafta maçında sakatlıklardan çok çeken lig lideri Fenerbahçe,  aldığı 6 galibiyetle düşme korkusunu hisseden Bornova Belediyesi’yle karşılaştı.  Hafta içi deplasmanda Zalgris’e yenilen Fenerbahçe Ülker’de  Marko Tomas hafta içi sakatlandı, döndükten sonra da 39 derece ateşlenerek bugünkü maçta forma giymedi. Ukic’in hastalığını atlattığı Fenerbahçe’de  teknik menajer Aydın Örs maç öncesinde, tek arzularının bu maçta sakat vermeyip eldeki kadroyla Olympiakos maçına çıkmak olduğunu söyledi.

Maça hızlı başlayan Bornova Belediyesi ilk iki dakikayı 7-2 önde geçti. Ömer Onan ve Darius Lavrinovic’le dengeyi sağlayan Fenerbahçe Ülker  ilk kez periyodun bitmesine 4 dakika kala 10-9 öne geçti.  Ukic ve son haftaların formda ismi Emir Preldzic’in oyuna girmesiyle Fenerbahçe tempoyu iyice arttırdı ve periyodu 26-16 önde bitirdi.

İkinci periyotta savunmanın sertliğinide arttıran Fenerbahçe’de Ömer Onan’ın sayıları farkı giderek arttırdı. Bornova Belediyesi bu periyottaki ilk sayısını 4. Dakika geçilirken faul atışıyla kaydetti. Darius Lavrinovic ve Ömer’in attığı 11’er sayıyla devre 48-31 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.  Bornova’da yeni transfer Sensley 10 sayıyla takımının en skorer ismi olurken kendisine eşlik eden başka bir oyuncu olmadı.

Üçüncü periyoda Ukic ve Preldzic’le başlamayı tercih etti Spahija.  İkinci dakika geçilirken Ukic’in faul atışlarıyla fark ilk defa 20 sayıya çıktı. Bornova hücumda sıkıntı çekerken, Fenerbahçe  dış atışlarıda yüzdeli atması sebebiyle savunmayı iyice açtı ve günün formda isimlerinden Lavrinovic’le kolay basketler buldu. Son 5 dakikaya 63-36 önde giren Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic   periyot bitiminde 19 sayıya ulaştı takımınıda 77-45 önde soktu son çeyreğe.

Son çeyreğe 7-0’lık seriyle giren Bornova Belediyesi’ne  pota altından May ve Oğuz’la yanıt  verdi Fenerbahçe Ülker. Bornova’da Ümit Sonkol ve Kimani Ffriend takımına sayılar kazandırırken, guardlardan hiçbir katkı göremediler.  Maçın son dakikalarında Spahija, Erbil Eroğlu, Kerem Hotiç ve Berkay Candan’ı oyuna aldı. Berkay’ın attığı 2 turnikeyle de Fenerbahçe Ülker maçı 97-72 kazandı ve Olympiakos maçını beklemeye başladı.

Maçla ilgili önemli notlara gelirsek;  tüm ciddiyetiyle oyunu hiç  bırakmayan Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic  15 dakika da 4/4 2 sayı, 3/3 3 sayı ve 2-2 faul isabetiyle 19 sayı ile tamamladı maçı. Lavrinovic 11’i ilk yarıda olmak üzere 13 sayı 6 ribaunt, hastalıktan yeni çıkan Ukic’te  9 sayı 6 asist ve 3 top çalmayla oynadı. Fenerbahçe adına beni en çok sevindiren olay Berkay Candan, Kerem Hotiç ve Erbil Eroğlu’nun süre almasıydı. 93 doğumlu bu gençler Fenerbahçe’ye ve Türk basketboluna uzun süreler hizmet edecek kalitede oyuncular. Erbil’in fiziği ve saha görüşü, Kerem’in muazzam şutörlüğü ve bence görev verilse May’den daha çok katkı yapacağına inandığım Berkay Candan’ı sahada görmek çok keyifliydi.

Bornova cephesinde ise; Kimani Ffriend  7-7 saha içi isabetiyle 19 sayı, 5’i hücum olmak üzere 8 ribauntluk performansı ilerleyen haftalarda Bornova için iyi bir sinyal olabilir. Sensley’in 17 sayı ve Ümit Sonkol’un 18 sayı 7 ribauntluk performansına diğer oyunculardan katkı gelmeyince fark önlenemedi.

2 yorum:

  1. Bu Sean May i hiç izlemediler mi çok merak ediyorum ya böyle bir maçta bile basitce hatalar yapıyor

    YanıtlaSil
  2. May'in bu performansı normal. Çünkü dizleri bitik durumda. Benim düşüncem 93 doğumlu Berkay Candan daha çok katkı verir.

    YanıtlaSil