height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>
6 Şubat 2011 Pazar
Makale: NBA Allstar 2011 (tam kadrolar)
60. Allstar maçının bu sene de görsel olarak en üst seviyede olacağından süpheniz olmasın. Hele organizasyon da Los Angeles gibi bir gösteri şehrinde olunca, beklentiler mega seviyeye çıkmış durumda (özellikle geçen sene Texas'taki şovdan sonra- mega kelimesinden kastım, geçen seneki özel yapım devasa televizyonlar). Burada ligin en iyi ( farklı tanımla, görsel olarak en parlak, şahlanıştaki) 24 oyuncusunu seyretme imkanı bulacağız. Öncelikle tam listeyi verelim:
EAST WEST
Derrick Rose Chris Paul
Dwyane Wade Kobe Bryant
Lebron James Kevin Durant
Amar'e Stoudemire Carmelo Anthony
Dwight Howard Kevin Love
Ray Allen Pau Gasol
Kevin Garnett Dirk Nowitzki
Paul Pierce Russell Westbrook
Rajon Rondo Manu Ginobili
Chris Bosh Tim Duncan
Al Horford Deron Williams
Joe Johnson Blake Griffin
İlk beşler değil, fakat yedek oyuncular konusunda spekülasyonlar yapılabilir, yapılıyor da. Özellike Tim Duncan konusunda, Hakeem Olajuwon (ki Tim Duncan en iyi 4 numara olarak hep O'nunla karşılaştırılıyor) mesela 1997 yılında en son Allstar olmuştu. Sonraki sezon Houston için de sakatlık yılı olmuş, normal sezonu ikinci sırada bitirmelerine rağmen Playoff'ta ilk turda elenmişlerdi. O sene ile birlikte Olajuwon Allstar seçilememeye başladı. Duncan'ın da bu sezon rakamlara baktığımızda, en kötü sezonunu geçirdiğini söyleyebiliriz (13,5 sayı 9,3 ribaund ve 3 asist) . Başka bir efsane 4 numara Karl Malone, en son Allstar olduğu 2001'den sonraki yıl 2002'de, Allstar olamamaya başladı. Fakat o sezon dahi 22,4 sayı ,6 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı. Neyse, koçların takdiridir diyelim.
Takdir sahibi bir diğer isim de Stern. Komisyoner Stern de, sakatlanan Yao Ming yerine Kevin Love gibi bu rolü hak ettiğine kimsenin şüphesi olmayan bir yıldızı seçti ( özellikle Aybars kardeşim hastasıdır, çok münazarasını yaparız Kevin Love'ın yeteneklerinin.). Kötü takımda oynadığı için, rakamları biraz şişkin gözükebilir size, fakat bu kötü takımda yükselen istatistik, genelde yalnızca atılan sayı için geçerlidir. Ribaund almak için hala sahadaki tüm oyuncuları, takım arkadaşınız dahil ekarte etmeniz gerekir. Ayrıca, toplam ribaund ve modern ribaund yüzdesini, sadece ve sadece Dennis Rodman ile karşılaştırıyor olabilmemiz, bence çok değerli ve gurur verici.
Blake Griffin için ise, sadece şunu diyorum: Bir çaylak oyuncu ve bir milyondan fazla oy. Yok artık ! Geri kalanını kendi anlatsın zaten. Hem smaç yarışmasında hem çaylaklar maçında hem de Allstar maçında yer alması imkansız gibi gözükse de, hepsini iple çekmekteyiz.
Bunlar dışında, Monta Ellis, Nash, ve Aldridge gibi oyuncuların katılamama durumlarını haksızlık olarak niteleyebilirsiniz haklı olarak ama, aldıkları oylar ve isimlerinin bile bu seviyede geçmesi önemli kilometre taşları bu oyuncular için. İlk beşleri zaten taraftarlar olarak biz seçtik, yedekleri de koçlar. Fakat Batı'da, Doğu'ya göre daha çok takımdan oyuncu katılımı Batı'daki çekişmeyi gösteriyor. Tam tersi, Doğu'da da takımlar arasındaki uçurumu.
Etiketler:
Allstar 2011,
David Stern,
Erhan Arslan,
Kevin Love,
Los Angeles,
Tim Duncan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder