height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

10 Şubat 2011 Perşembe

NBA Allstar 2011 üçlük yarışması



Oyuncu            Takım                    İsabet       Deneme    Atış yüzdesi 
Ray Allen         Boston Celtics       115           249          .462
Kevin Durant   Oklahoma City T.   85            247          .347
Daniel Gibson  Cleveland Cavs      79            180          .439
James Jones     Miami Heat            91            213          .439
Paul Pierce       Boston Celtics       73             182         .401
Dorell Wright   Golden State W.    124           303         .409

Gökmen'ciğim zaten katılanları haber olarak geçmiş sağ olsun. Çok fazla zaman kalmadı, yaklaşık 10 gün sonra bu isimleri üçlük yarışmasında izleyeceğiz. Smaç yarışmasını ve Allstar yarışmasını ayrıca değerlendirmiştik zaten. Haberimizin dışında da, buraya bir de istatistikleri ekledim 7 Şubat'a kadar elde edilen rakmlarla.

Baktığımız zaman, ilk önce, geçen senenin kazananı, Paul Pierce'a değinmek lazım. Geçen sene kariyerinin en iyi üçlük yüzdesi sayesinde (0.414) kendini bu olgun çağında üçlükçü yönü ile tekrar öne çıkarmıştı. Bu sene bu yüzde yine benzer şekilde (0.401) fakat toplam saha içi basket yüzdesi olan %50 ile ve kritik anlarda yükselen formu ile bu sene de Allstar olmaya hak kazandı. Geçen sene bu yarışmanın kazananı olması ve formunun bu sene de devam etmesi kendisine bu seneki yarışmada bir koltuk kazandırmış durumda.

 Dorell Wright ise, bu senenin başarı hikayelerinden biri olma yolunda başarı ile ilerlemekte. Kariyerinin ilk 5 senesini Miami'de sınırlı rollerle geçiren Wright artık olgun ve daha çok dakika alıyor yeni takımı Warriors'ta. Bu dakikaları da en iyi şekilde değerlendirdiğini söyleyebiliriz. Ribaund kovalayıp asist katkısı yapması da takımın kazanan takım olma yolunda en büyük x faktörlerinden. Üçlük performansını da hiçbir şekilde küçümseyemeyiz.

James Jones da, bu sene Miami'de rol oyunculuğuna soyunmuş isimlerden, benchten gelerek takıma savunmada bire bir adam savunmasıyla, hücumda da üçlük çizgisinin gerisinden katkı sağlayan isim olarak öne çıktı. Atış seçimini daha düzgün yapmış olsaydı kariyeri boyunca, belki farklı kelimeler kullanabilirdik O'nun için. Benzer şeyleri Gibson için de söyleyebiliriz. O da bu sene %44 ile üçlük atıyor. Fakat bu iki ismin, yarışma sırasınca önlerinde kimse olmadan bu görevi nasıl yapacaklarını merak etmekteyim.

Yarışma için bence en ilginç olan yarışmacı ise Kevin Durant. Tamam, yetenekli, süphemiz dahi yok, dinamik, patlayıcı, seri ve şutu çok düzgün. Fakat bu sene atış yüzdeleri açısından en iyi sezonu olduğunu söylememiz çok da doğru olmaz. %34 ile üçlük atıyor ve bu alanda yarışmanın en kötü yüzdesine sahip (ki yarışmadaki en yakın rakibi %40 ile atıyor). Durant'in katılımı biraz planlama ile ilgili bir durum. Çünkü NBA'de daha lige girmeden bazı oyuncuların kaderi belirlenir planlanır. Durant gibi, Evans gibi, LeBron gibi. Bu yarışmadaki bileti de bence bu planlama getirdi Durant'e. Bu yarışmaya da katılmış olsun, şansını denemiş olsun diye. Çünkü alacağı sürpriz bir galibiyet, Pierce ve Allen'in önünde yer alması sebebiyle büyük sükse yaptırır.

En sona sakladım seni Ray Allen. Tüm zamanların en çok üçlük atan oyuncusu oluyor artık kendisi. Tam anlamıyla 'textbook' (yani kural defterinde belirlenen ölçüye en uygun şeklinde çevirebiliriz) ve optimum olan ve bu şutu 15 senedir, en hızlı bir şekilde en tepeden en az tereddüt ile gönderen Allen'in önünde eğilmemek imkansız... Her maç öncesi takımdan önce salona çıkıp ponpon kızları sahadan çıkarıp şut çalışması yapan (bu yaşta bile) Allen takdiri hak ediyor demektir. Hala şut atıyor, ve bunu da kariyerinin en iyi rakamlarıyla yapıyor, savunması da kusursuz ve form olarak çıldırmış durumda. Yarışmanın mutlak favorisi durumda benim gözümde. Eğer ki yarışma kağıt üzerinde belirlenseydi veya ödül sezon performansı temeli üzerinden verilseydi, şimdiden alkışlardık kendisini. Şu konsept ile bile, bence yarışmanın adı ileride Ray Allen 3 Pt Shootout şeklinde değişebilir.

Son olarak konuyu şu şekilde toparlayalım. Larry Bird  bildiğiniz 1986'da başlayan bu üçlük yarışmasını ilk ve üç kez üstüste kazanan kişi olur. İlk yarışmanın öncesinde, salonda rakiplerine şunu der:
"Bugün hanginiz ikinci olmak ister ?" İddialı değil mi ? Bizce öyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder