height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

9 Şubat 2011 Çarşamba

Beşiktaş Hem Rövanşı Hem Yarı Final Biletini Aldı



Kayseri'deki ilk maç ligde de yakın tarihte oynayan Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen arasındaydı. Beşiktaş ligdeki maçı önde götürmesine rağmen kaybetmişti. Maça 6-0'lık Efes Pilsen serisiyle başlanırken karşılıklı top kayıpları sonucu ilk 4 dakika 10-5 Efes Pilsen üstünlüğüyle geçildi. Beşiktaş'ın bulduğu 5 sayıda ise Ignerski imzası vardı. Beşiktaş'ın top kayıpları, Chatman,Cevher ve Serkan'dan saha içi isabeti bulamaması ve top kayıplarını iyi değerlendiren Efes Pilsen 3.38 kala 13-5 öne geçti. Beşiktaş'ın yeni transferi Marcelius Kemp periyodun bitmesine 1 dakika kala ilk defa oyuna girdi. 17-10 Efes Pilsen'in önde kapattığı periyotta Rakocevic 8 sayı 2 asistle takımını taşırken, Beşiktaş'ta Ignerski'nin 5 sayı 3 ribaunduyla ayakta kalmaya çalıştı.

Beşiktaş'ın art arda faulleriyle başlanılan ikinci periyot, iki takımın kötü tercihlerine sahne oldu. 5.26 kala Efes Pilsen 21-12 öndeydi. Efes Pilsen oyunu sete döndürdüğü zaman rahat sayılar bulabildi. 03.48 kala oyuna giren Marcelius Kemp Beşiktaş'a ivme kazandırdı. Bu ivmeye Perasovic'in faul itirazı sonucu teknik faulü de eklenince Beşiktaş ritm buldu. Fakat Sinan Güler top çalmanın üstüne bulduğu sayı ve üçlüğüyle skoru 28-22 ye getirdi. Devre de 32-24 Efes Pilsen üstünlüğüyle geçildi.

İlk devrenin önemli notlarına bakarsak; Beşiktaş'ta Serkan Erdoğan 2-0 saha içi isabet 2 top kaybı 2 faul, Chatman 3-0 isabet 2 asist, Cevher 2-0 isabet 2 top kaybı, 2 faul le oynarken İgnerski'nin 5 sayısı ve Ogilvy'nin 6 sayısı,  Beşiktaş'ı oyunda tuttu. Efes Pilsen cephesinde ise ilk yarı Rakocevic şov vardı diyebiliriz. 10 sayı 3 asist 2 ribaund 2 top çalmayla oynayan Sırp oyuncuya Murray,Sinan,Kerem Gönlüm'de katkı verdi. Mücadelenin ve konsantrasyonun çok düşük olduğu ilk devrede top kayıpları ve kötü hücumlar maalesef çok fazla tekrarlandı. Beşiktaş 10, Efes Pilsen 9 top kaybetti bir devrede.

2.yarıya Efes Pilsen maça başladığı beşle çıkarken , Ergin Ataman Serkan Erdoğan yerine Serhat Çetin'i tercih etti. Efes Pilsen'in 4-0'lık serisiyle başlanan üçüncü peryiotta iki takımda top kayıplarına devam etti. 05.45 kala Chatman ilk saha içi isabetini buldu ve skoru 36-33 yaptı. Kemp'in oyuna girmesiyle Beşiktaş tempolandı ve skoru 39-38'e getirdi. Mustafa Abi aldığı kısıtlı sürede 5. faulünü aldı. Ogilvy'nin 3.periyotta attığı 9 sayısı, Chatman'ın toparlanmasıyla 20-8'lik bir seri yakalayan Beşiktaş Cola Turka 44-40 önde girdi son çeyreğe.

Chatman ve Ersin Dağlı'nın karşılıklı sayıları dışında ilk 4 dakika sayısız geçildi. Cevher'in üçlüğüyle 49-42'ye geldi skor. Efes Pilsen tempoyu sürekli arttırmak istedi. Fakat bu tempodan kendileri olumsuz etkilendi. Ya kötü tercihler yaptılar ya da top kaybıyla sonuçlandı. Hakemlerin Likholitov'a çaldığı enteresan sportmenlik dışı faul sonrası 01.58 kala Ogilvy'nin 17.sayısıyla skor 55-49'a geldi. Roberts 01.37 kala bulduğu 3 sayıyla skoru 55-52 ye getirdi. Beşiktaş boş hücumlar sonunda daha bir faul hakları olmasına rağmen Roberts'a faul yapmadılar ve Roberts'da bunu cezalandırdı ve skoru 55-55 yaptı. Son topu kullanan Beşiktaş'ta Kemp kaçırdı fakat günün kahramanı Ogilvy sayıyı buldu. Takımını 57-55 öne geçirip yarı finale çıkardı.

Efes Pilsen'de Kerem Tunçeri'nin 8-0, Thornton'ın 8-1 le oynaması ve yapılan 19 top kaybı maçın kaybedilmesinde önemli bir etken oldu.Beşiktaş cephesinde ise Chatman, Kemp, Serkan çok kötü yüzdelerle oynadılar. Fakat Ogilvy'nin müthiş performansı üstüne, Serhat'ın savaşçılığı, Ignerski'nin katkıları yarı finali getirdi.

Maç sonunda Ergin Ataman: Hücumda kötü oynadıklarını fakat maç boyunca savunmadan taviz vermeyerek Efes Pilsen'in oyun düzenini bozmaya çalıştık. Maçın sonunda da içerden ve dışarıdan akıllı bir oyunla sonuca gittik. Ligdeki maçın rövanşını almış olduk. Artık yarı finaldeki rakibimizi bekliyoruz” dedi.


Beşiktaş C.T (57): Serkan Erdoğan, Fedor Likholitov 4 (2 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Serhat Çetin 5 (2 ribaund- 5 asist), Michal Ignerski 8 (6 ribaund), Marcelus Kemp 8 (5 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 6 (6 ribaund- 6 asist), Cevher Özer 7 (2 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 19 (11 ribaund)

Efes Pilsen (55): Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 3 asist), Lawrence Roberts 8 (7 ribaund), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 4 asist), Bootsy Thornton 4 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 8 (8 ribaund- 1 asist), Ender Arslan, Nikola Vujcic 4 (5 ribaund- 2 asist), Ronald Murray 8 (2 ribaund), Sinan Güler 7 (3 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 4 (4 ribaund)

İstatistikler için kaynak: salsabasket.blogspot.com
                                                                            Yazan: Aybars Aksu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder