height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

10 Şubat 2011 Perşembe

G.Saray CC: 62 - Olin Edirne: 55 (Olin 2. Yarıda İflas Etti)


Kupada çeyrek final 2. gününde ilk maç için sahne G.Saray Cafe Crown ile Olin Edirne'nindi. Ligde rakibini İstanbul'da devirme başarısı gösteren Olin Edirne, yine ilk yarıda farkı çift hanelere çıkartıp galibiyet yolunda önemli bir adım atsa da, ikinci yarıda stop ettiler ve özellikle son çeyrekte biraz normal basketboluna dönenn G.Saray Cafe Crown sahadan galibiyetle ayrıldı, yarı finale adını yazdırdı. Hatta Türk medyası tabiriyle konuşacak olursak ligdeki maçın da rövanşını aldı.

G.Saray Cafe Crown guard koltuğunda oturan Jerry Johnson'ın savruk ve hatalı başlangıcı ile hücumda istediği şeyleri yapmaktan uzak bir şekilde girdi oyuna. Seibutis ve Dixon'ın sayılarıyla 10-15'lik skor üstünlüğünü eline geçiren Olin'e karşı Göksenin merkezli bir savunma takımına dönüştü Mahmuti. Hücumdaki açıkları savunmadaki çaba ile kapatmak istedi, başarılı da oldu. Sıkı savunmayı dış şutlarla çözmeye çalışan Edirne temsilcisi, bu uğurda oyuna sürdüğü hiçbir oyuncusundan isabet bulamayınca tıkandı. Savunmada Seibutis'le uğraşan Göksenin'in sol dipten bulduğu üçlük onları hayata döndürdü, ilk çeyrek 14-15 Olin üstünlüğüyle bitti.

İkinci çeyreğe Haluk ve Shumpert hamleleri ile ofansta daha efektif olma ihtimali yüksek bir beşle girdi sarı kırmızılılar. Ama karşılarında ilk çeyrekte yapamadığı ne varsa hepsini yapan bir Olin Edirne buldular. Süreyi öldürdüler, 3 isabetli üçlük buldular ve hücum süreleri biterken tam 3 kez basket çıkarttılar. Farkı da 10 sayıya yükselttiler (18-28). 3 dakikalık sayı özlemini Shumpert ile gideren G.Saray, Shipp'in de skora el vermesiyle farkı 4 sayıya kadar indirdi. Takımın bu çeyrekte bulduğu ilk 12 sayının 7'si Shumpert'a, 5'i de Shipp'e aitti. İlk çeyreğin sonuna benzer bir sonu ikinci çeyrekte de yaşadık. Penetre etmeyen Olin tıkandı, şutlar girmemeye başladı. Öyle ki, Olin 18-28'i yakaladıktan sonra tek bir isabetli şut dahi bulamadı, tüm sayı üretimini faul çizgisinden sağladı. İlk çeyreğin kötüsü Jerry Johnson ile hareketlenen G.Saray, soyunma odasına 31-34'lük skor ile sadece 3 sayı geride gitti.

Maçın üçüncü periyodu karşılıklı hatalar, fauller, kaçan şutlar ve az da olsa bulunan sayılar ile başladı. Bir basket farkla önde giden Olin kötü, ama normal bir oyunla farkı 5-6 sayı kendi lehine çevirmesi içten bile olmayan G.Saray da en az onlar kadar kötü. Hal böyle olunca Olin sürekli olarak bir adım önde yürüdü. 3-4 kez öne geçme fırsatını değerlendiremeyen G.Saray, Shumpert'ı kendi girmeyen topunu tiplemesiyle 40-40'ta skoru dengelemeyi başardı. Olin'in bu süreçte saçma şutlar deneyerek ve başka hiçbir ekstra yönteme başvurmadan oynaması kendi adlarına ciddi bir eksi idi. Nitekim Haluk'un faulleri ile ilk çeyreğin başından beri ilk kez öne geçti G.Saray (42-40). Kalan sürede karşılıklı basketler izledik ve final periyoduna 45-44 G.Saray Cafe Crown üstünlüğü ile girdik. Olin normalde 3. çeyreklerdeki üst düzey performansıyla dikkat çeken bir takımdır ve kazandıkları çoğu maçta 3. çeyrek performansları ile sivrilmişlerdir ama bugün berbat bir üçüncü çeyrek oynadılar. 10 dakikada sadece 10 sayı bulabildiler. Ki onların da yarısı faullerden. Dua etsinler ki karşılarındaki G.Saray da iyi değildi. Bu arada çeyreğin ilk yarısında Ermal'in iki faul alarak totalde 4 faule ulaştığını da ekleyelim.

Son bölüme girerken Jerry Johnson ve Tutku Açık'ı aynı anda sahaya sürerek çift guarda dönenn Oktay Mahmuti, maçı kıran hamleyi yaptı. Üçüncü çeyreği yazarken değindiğim şey, son çeyrekte gerçekleşti. Biraz kıpırdanan G.Saray farkı kendi lehine doğru açtı, 4 dakika içinde farkı 9 sayıya, sonra da çift hanelere çıkarttı. Hücumlardan boş dönmeye devam eden Olin Edirne'li oyuncular, buna paralel olarak savunmada da düştüler. Johnson'ın hareketli oyunu, Tutku'nun ise hem ofansta Andric ile olan uyumu hem de savunmada Seibutis üzerindeki alışılmış dışı performansı önemli detaylardı. Edirne temsilcisi son 4 dakikalık bölüme girilirken az biraz kıpırdanmaya çalıştı, Seibutis'in slalom turnikesi ve Reha Öz'ün üçlüğüyle 01:32 kala 61-55 yaptı skoru ama sonraki hücumlarda sayıya ulaşma başarısını gösteremeyince bir şey ifade etmedi bu küçük kıpırdanış (62-55).


Haber salsabasket'ten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder