height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

10 Şubat 2011 Perşembe

Yarı Finalde Derbi İzleyeceğiz



Günün ikinci ve çeyrek finalin son maçında Fenerbahçe Ülker- Banvit'le karşılaştı. Taraftarın ilgisi maçlara çok azdı fakat bu maçta tribünler daha doluydu. Maça Banvit hızlı başladı. Fenerbahçe eleşitirilen oyuncusu Lavrinovic'in sayılarıyla maçı dengede tutu. Çeyreğin bitimine 03.28 kala skor 15-15 eşitlik vardı. Fenerbahçe'de oynayıp oynamayacağı belli olmayan Kaya Peker ilk çeyrek biterken oyuna girdi. 22-18 biten ilk periyotta Fenerbahçe uzunları 22 sayının 17 sini attı. Yüzdeli hücumlar izlediğimiz ilk çeyrekte Banvit'in 5 hücum ribaundu dikka çekiciydi.

Fenerbahçe'nin üst üste 2 faulüyle girilen 2.çeyrekte Saras'ın üçlüğüyle fark 6 sayıya kadar çıktı. (25-19) Banvit hücumda doğru atışları bularak 05.58 kala 31-30 öne geçti. 5-0 lık seri yakalayan Banvit'e karşı Fenerbahçe hücumda dışarıdan yüzdesiz atmaya devam etti. Oyunun dengelendiği çeyrek sonunda devrede 40-40 eşitlikle bitti.

2. yarıya iki takımda savunmanın dozajını arttırarak başladı. Karşılıklı top kayıplarınında etkisiyle 06.20 kala 46-46 eşitlik vardı. Hücumlardan iki takımda başarı sağlayamayınca 02.26 54-51 Banvit üstünlüğü vardı. Barış Ermiş'in 13 sayı 9 asistlik performansı ise büyüleyiciydi. Çeyrek skoru da 58-54 Banvit üstünlüğüydü.

Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş takımı taşırken Ukic'te kötü attığı bir günde 7 asistle takımına destek oldu. 07.40 kala Fenerbahçede Ömer 4, Tomas 3, Banvitte ise Golubovic 4 ve günün etkili isimlerinden Mutlu 3 fauldeydi. 62-61 Banvit üstünlüğüyle girilen son 6 dakikada Barış 10.asistini yaptı. Fenerbahçe maç boyunca kötü 3 sayılarda ısrar etti ve sadece 6 hücumdan birinde isabet kaydedebildi. Zone savunmaya karşı çaresiz kalan Fenerbahçe Oğuz'u kullanmayı unuttu. Son 1 dakikaya 67-66 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. Kötü bir hücumdan sonra Mirsad'ın topu çalması ve Ömer'e gelen faulle son  47 saniyeye 69-66 önde girdi Fenerbahçe. Banvit mola sonrası Lance Williams'la sayı bulan Banvit farkı 1 sayıya düşürdü. Ukic'in saçma tercihi sonunda Barış'la maçı kazanma fırsatı yakalayan Banvit isabet sağlayamadı.

Ve maalesef yine gelelim hakemlere. Maç boyunca rezil kararlar verdiler iki takım içinde. Orhun Ene de Spahija da bu kararlara çıldırdılar, inanılmaz tepkiler gösterdiler fakat hakemlerde o kadar iyi biliyordu ki saçmaladıklarını hiç birşey yapamadılar. Son topta ise Barış içeri girerken Banvit cephesinin bir faul itirazı var ki bence doğru. Atış sonrası top yere düştü Tomas ve Simmons topa atladı. Banvit cephesi buna da faul istiyor. Bence burada faul yoktu ama bir top 5 saniye yerde kalıyorsa bir zahmet bir tane paylaşılamayan top kararı çıkar. Ama hakemler bunu da görmedi rezilliklerine rezillik eklediler. Orhun Ene'nin basın toplantısında neler söyleyeceğini görüp yayınlayacağım hemen.

Yarı final eşleşmeleri: Beşiktaş Cola Turka- Trabzon MP      Galatasaray CC- Fenerbahçe Ülker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder