height="600" src="http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=338122" width="800"> > < /div>

8 Şubat 2011 Salı

Lafayette Transferinde İlginç İddialar


Beşiktaş Cola Turka, birkaç gün önce Oliver Lafayette'yi transfer ettiğini resmi sitesinden duyurmuştu fakat daha sonra oyuncunun sağlık kontrolünde belirlenen kalp rahatsızlığından ötürü bu transferden vazgeçildiği açıklanmıştı.Bunun üzerine Türkiye Kupası da düşünülerek acil bir operasyonla Marcelus Kemp transferi gerçekleştirilmişti. Gün içinde ise Lafayette'nin menajerinden transferin sağlık sorunları sebebiyle iptal olmadığına dair açıklamalar geldi.ABD'li oyuncunun menajeri Jason Ranne'nin açıklamaları şöyle:


'Oliver’ı basketboldan uzak tutabilecek bir kalp sorunu yok. Oliver 26 yaşında ve hayatının hiçbir döneminde kalp rahatsızlığı ile ilgili bir teşhise rastlamadı. Oyuncumuz ömrü boyunca basketbol oynadı ve birçok testi geçti. Bunların içinde Houston Üniversitesi, Boston Celtics, NBDL ve Partizan’dan alınan belgeler var. Biz Beşiktaş ile sözleşme konusunda anlaşmaya varamadık. Bu konu hakkında detaylara girmek istemiyorum, çünkü görüşmeler gizli tutulmalıdır. Ancak transfer kalp sorunu nedeniyle değil sözleşme şartları yüzünden gerçekleşmedi. Oliver, ABD’ye döndü ve yakında yeniden Avrupa’da basketbol oynamak istiyor'


Bunun üzerine coach Ergin Ataman'dan cevap niteliğinde açıklamalar geldi.Ataman:
Beşiktaş anlaşmayla ilgili sorumluluklarını yerine getirdi. Hatta NBDL’e bonservis ücreti ödendi ve bu paranın geri alınması için çalışıyoruz. Menajerin söylediği sözler tamamen oyuncunun sağlığını hiçe sayan gayrı ciddi açıklamalardır. Tam teşekkülü hastanenin sağlık kurulunun verdiği rapor ABD’ye de gönderildi. Umarım ABD’deki doktorlar raporları daha detaylı inceler ve sorunun üzerine gidip, her şeyden önce oyuncunun sağlığını ön plana alırlar. Beşiktaş için başarı ve oyuncudan önce genç bir sporcunun sağlığı önemlidir. Biz de kararımızı alırken bu düşüncemizi ortaya koyduk” dedi.


Menajer tarafından ortaya atılan iddia, oyuncu sağlığını ilgilendirmesi sebebiyle önem arz ediyor. Bahsettiği kurumlar gerçekten çok ciddi yerler. Özellikle de Amerika'da oyuncu sağlığına ne kadar önem verildiğini çok küçük de olsa dün oynanan Orlando-Boston maçındaki Marquis Daniels'ın sakatlığı sonrası ciddiyetten bile anlayabiliriz.Kalp rahatsızlığının 26 yaşına kadar fark edilmemiş olması çok ilginç.Diğer yanda ise Ergin Ataman'ın söylediklerinin doğru olduğunu kabul edersek oyuncunun böyle bir rahatsızlıkla kariyerine devam etmesi çok tehlikeli bir durum.Birkaç gün içinde daha net bilgilerle olayın açıklığa kavuşacağını umuyoruz. 


Açıklamalar basketdergisi.com'dan alınmıştır.
                                                                                                                                       Gökmen Çakıltaş
                                                                                                                                           dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder